Asuminen Ranskassa >> Miksi tulet rakastamaan ranskalaista expat-elämääsi (2023)

Ranskassa asuminen on monen unelma. Mutta mikä on todellisuus Expatsille Ranskassa? Meillä on sisäpiirin opas täällä sinua varten. Me katamme elinkustannukset Ranskassa, eläkkeelle jäämisen Ranskassa ja parhaat asuinpaikat Ranskassa.

Asuminen Ranskassa >> Miksi tulet rakastamaan ranskalaista expat-elämääsi (1)

Sisällysluettelo

 1. Onko Ranska hyvä paikka asua?
 2. Mikä on Ranska?
 3. Elinkustannukset Ranskassa
 4. Matkustaa ympäri Ranskaa
 5. Onko Ranskassa turvallista asua?
 6. Vapaa-aika ja yöelämä
 7. Työllisyys
 8. koulutus
 9. Parhaat paikat asua Ranskassa
 10. Eläkkeelle Ranskassa
 11. Seuraavat askeleet uuteen elämääsi Ranskassa

Onko Ranska hyvä paikka asua?

Ranska on jatkuvasti lähellä ulkomaalaisten tyytyväisyystutkimusten kärkeä. Ja mielenkiintoista kyllä, se on suosittu monista maista ja elämänvaiheista tulevien ihmisten keskuudessa. Joten mikä tekee Ranskasta niin loistavan paikan asua?

Ranskalainen elämäntapa

Varaa aikaa juoda aamukahvi ja jutella ystävän kanssa katukahvilassa. Nauti pitkä lounas ja pullo viiniä viihtyisässä bistrossa. Aurinkoiset rannat kesällä ja laskettelurinteet talvella. Terve työn ja yksityiselämän tasapaino (mukaan lukien liittovaltion määräämä 35 tunnin työviikko) ja elämän hyvien asioiden priorisointi. Nämä kaikki ovat osa Ranskassa asumista.

Ruoka ja viini

Ranska on oikeutetusti kuuluisa elämän hyvistä asioista. Kahvilasta ja vastaleivotusta croissantista kylässä 600 Michelin-tähden ravintoloihin, Ranska on kuuluisa fantastisesta ruoasta. Löydät mitä haluat syödä, 50 vuoden takainen tukkoinen kohtaus kattaa nyt keittiöt ja trendit ympäri maailmaa.

Burgundy, Bordeaux ja Champagne ovat vain alkupala upeiden viinien maailmaan. Mutta paras ranskalainen viini, jonka olen koskaan maistanut, oli pienestä viinitarhasta lähellä Bourgesia. Vanha viininvalmistaja täytti BYO-pullon suoraan tammialtaasta vain hymyillen ja nyökkäyksellä. Emme koskaan saaneet selville nimeä tai lajiketta, mutta 5 eurolla makuhermomme olivat taivaassa.

Ranska on tärkeä Euroopan matkailukeskus

Lentokoneella, junalla tai autolla – Ranska on suojattu. Halpoja lentoja Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan ja Eurooppaan on runsaasti. Katso lisää Kuljetus Ranskassa -osiosta.

Jokaiselle löytyy paikka

Ranskassa on valtava valikoima 211 000 neliökilometriä. Maa on hieman pienempi kuin Texas, mutta se on paljon painonsa yläpuolella.

Cosmopolitan Paris, Lyon ja Marseille ovat maailma kaukana hiljaisista maaseutualueista rauhallisella tahdilla ja kauneudellaan. Siellä on kaksi vastakkaista rantaviivaa, rauhallinen, lämmin Välimeri ja viileämpi Atlantin valtameri. Ja vihreät jokilaaksot ja tulvat ovat vastakohtana majesteettisille Alpeille ja Pyreneiden vuoristoille.

Mutta Ranskan keskustasta rajalle on vain viiden tunnin ajomatka. Joten missä ikinä oletkin, sinulla on uusi näkymä vierailla.

Sää

Ranskassa on neljä eri vuodenaikaa, mutta maantieteellisen alueen ansiosta siellä on monia erilaisia ​​​​ilmastoja. Etelä-Ranska on kuuluisa pitkistä, lämpimistä kesistä, jotka sopivat täydellisesti loputtomille rannoille. Ja vuoristoalueilla ja talviurheilussa on runsaasti viileämpinä kuukausina.

Terveydenhuolto Ranskassa

Ranskassa on yksi maailman parhaista terveydenhuoltojärjestelmistä. On olemassa julkinen järjestelmä, johon useimmat asukkaista luottavat, ja erinomainen yksityinen järjestelmä, joka on suosittu kansainvälisten asukkaiden keskuudessa. Hinnat ovat erittäin alhaiset ja hoidon laatu on maailmanluokkaa.

Käsittelemme järjestelmäämme yksityiskohtaisestiMuutto Ranskaan opasjos haluat lisätietoja.

Täydellisen mielenrauhan vuoksi monet ihmiset kuitenkin valitsevat yksityisen terveydenhuollon.

Yksityinen terveydenhuolto antaa sinulle mielenrauhan, ja se on usein viisumin edellytys

Käytä kokemustamme saadaksesi oikean kannen oikeaan hintaan

Napsauta tästä saadaksesi tarjouksen suositelluilta Expat-sairausvakuutuksen tarjoajiltamme.

Kulttuuri ja kauneus

Pariisi on Euroopan suurin kaupunki. Siellä on museoita, kuten Louvre ja Musée d'Orsay, tai henkeäsalpaava Notre Damen ja Eiffel-tornin arkkitehtuuri. Ja Ranska on täynnä upeita puutarhoja, taidetta, viihdettä ja museoita (ja monet niistä ovat ilmaisia ​​kuun ensimmäisenä sunnuntaina).

Ulkoilua rakastaville on tarjolla lukemattomia vaihtoehtoja patikointiin, jalkapalloon, vesiurheiluun ja talviurheiluun.

Ranskassa asuvat ulkomaalaiset

Vaikka muihin Euroopan maihin on helpompi muuttaa, Ranska on edelleen erittäin suosittu toisena kotina. Thevaltaosa uusista asukkaista tulee Isosta-Britanniasta (24 %) tai Yhdysvalloista (15 %).

Monet haluavat ostaa asuntoja maaseudulta asuakseen muutaman kuukauden vuodessa. Toiset muuttavat pysyvästi Ranskaan, ja suurin ulkomaalainen väestö on Pariisissa ja ympäröivällä alueella.

Asuminen Ranskassa >> Miksi tulet rakastamaan ranskalaista expat-elämääsi (2)

Mikä on Ranska?

Kieli

Pääasiallinen puhuttu kieli on ranska, ja sinun on opittava joitain pärjäämään. Monet paikalliset, erityisesti Pariisissa ja muissa suurissa kaupungeissa, puhuvat englantia. Kuitenkin, jos puhut ranskaa tai ainakin yrität, paikalliset palkitsevat sinut.

Tämä pätee erityisesti, jos haluat asua pienessä kaupungissa, koska monet asukkaat eivät puhu englantia.

Tutustu Ranskan oppiminen -osioon Muutto Ranskaan -artikkelissamme saadaksesi parhaat vinkit alkuun.

(Video) C-C Euro Pop Music - La Zarra - Évidemment (Obviously) France, Eurovision

Ilmasto

The

Ranskan ilmasto vaihtelee

riippuen siitä, missä asut, mutta yleensä kesät ovat lämpimiä ja talvet viileitä ja leutoja. Tämän vuoksi monissa asuinrakennuksissa ei ole ilmastointia.

Ilmasto voidaan jakaa kolmeen osaan: Länsi-Ranska, Itä- ja Keski-Ranska sekä Etelä-Ranska (Välimeri).

Lännessä näet enemmän sateita ja viileitä kesiä ja talvia. Mannerosilla on lämpimiä kesiä ja kylmempiä, lumisia talvia. Ja Välimeren eteläosassa on kuumat kesät ja viileät talvet.

Ranskan nopeat faktat

 • Maan nimi: Ranskan tasavalta (Ranskan tasavalta)
 • Hallitustyyppi: Puolipresidenttitasavalta (jolla on sekä presidentti että pääministeri)
 • Pääkaupunki: Pariisi
 • Valuutta: Euro (EUR, €)
 • Virallinen kieli: ranska
 • Uskonnot: Kristinuskon osuus on noin 47 %, mutta 40 % väestöstä on ei-uskonnollisia
 • Aikavyöhykkeet: UTC+1 (CET) ja UTC+2 (CEST)
 • Hätänumero: 112
 • Soittokoodi: +33
 • Jännite: 230 V, 50 Hz; pistorasia tyyppi F, C tai E

Elinkustannukset Ranskassa

Kuten useimmat kehittyneet maat, elinkustannukset vaihtelevat sen mukaan, missä asut. Verrattuna Yhdysvaltoihin,Ranskan kuluttajahintaindeksi (CPI) on suhteellisen vakaa, joten et näe suurta vaihtelua tavaroiden hinnoissa. Hinnat ovat pysyneet suhteellisen vakaina muutaman viime vuoden ajan.

Ranskan elinkustannukset vs. Yhdysvallat

Ranskassa elinkustannukset ovat keskimäärin hieman alhaisemmat kuin Yhdysvalloissa, mutta Ranskan vuokrahinnat ovat huomattavasti alhaisemmat. Tämä ero pätee koko maassa, mutta asuminen Pariisissa on kalliimpaa kuin pienemmissä kaupungeissa ja kylissä.

Käyttämällä

Yhdysvaltain päivärahat

mitattuna Ranskan kalleimmat paikat ovat Cannes (etenkin kesäisin) ja Pariisi. Pariisin päivärahat ovat 358 euroa majoituksesta ja 158 euroa aterioista/satuuksista. Marseille, Deauville ja Strasbourg ovat edelleen suhteellisen kalliita, mutta halvempia kuin Pariisi.

Alueet, kuten Bordeaux, Montpellier, Nizza ja Toulouse, ovat edullisimpia. Toulousessa majoituksen päiväraha on 202 € ja ateriat ja satunnaiset maksut 112 € per päivä.

Ranskan elinkustannukset vs. Yhdistynyt kuningaskunta

Ranska on erittäin suosittu Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisten keskuudessa; noin200 000 Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaistaasua Ranskassa. Ja säästöt vs. Iso-Britannia ovat yksi heidän valintansa tekijöistä. Ranskassa on keskimäärin halvempaa asua kuin Yhdistyneessä kuningaskunnassa vertailussa. Huomaa, että GBP/Euro valuuttakurssivaihtelut voivat muuttaa tätä saldoa.

Muista, että näet korkeammat hinnat kaikkialla, jos asut Pariisissa. Löydät merkittävimmän eron vuokrahinnoissa, sillä Iso-Britannia on jopa 20 % kalliimpi kuin Ranska.

Etsitkö apua Ranskan viisumiin tai kansalaisuuteen?

Älä tuhlaa aikaa luotettavan maahanmuuttolakimiehen etsimiseen >>olemme tehneet tutkimuksen puolestasi.Haywood ja hänen tiiminsä ovat auttaneet monia asiakkaita heidän maahanmuutto-ongelmissaan.

Sinä pystytVaraa heidän kanssaan 30 minuutin konsultaatio tästäymmärtääksesi henkilökohtaisen tilanteesi ja parhaan maahanmuuttosuunnitelman sinulle ja perheellesi.

Asuminen Ranskassa BREXITin jälkeen

BREXITin jälkeen Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaiset eivät ole nauttineet EU:n pöytäkirjojen mukaisista oleskeluoikeuksista.

Yleensä Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisten on nyt hankittava viisumi yli kolmen kuukauden oleskeluun, aivan kuten Yhdysvaltain kansalaisten. On edelleen täysin mahdollista muuttaa Ranskaan BREXITin jälkeen; sinun on kuitenkin hypättävä nyt muutaman lisävanteen läpi.

Voit etsiä vaihtoehtojasiRanskan viisumi, oleskeluoikeus ja maahanmuutto yksityiskohtaisessa artikkelissamme.

Voit myös varata a30 minuutin maahanmuuttoneuvottelusuosittelemiemme ranskalaisten maahanmuuttolakimiesten kanssa. He ymmärtävät tilanteesi, neuvovat sinua parhaalla viisumireitillä ja kertovat sinulle viisumin saamiseksi tarvittavista vaiheista.

Verot

Ranskassa on korkeammat verot kuin Yhdysvalloissa ja joissakin muissa maissa. Tuloksena ovat erinomaiset julkiset palvelut, kuten terveydenhuolto ja koulutus.

Tässä on joitain yleisiä tapauksia, joihin törmäät asuessasi Ranskassa:

 • ARVONLISÄVERO:ALV (arvonlisävero) on yleistä kaikkialla Euroopassa. Ranskassa arvonlisävero on 20 prosenttia. Tiettyjen hyödykkeiden arvonlisävero on alhaisempi, kuten päivittäistavarat 5,5 % ja ravintola-ateriat 10 %. Lain mukaan myyjien on lisättävä näytettävään hintaan ALV, joten sinun ei tarvitse tehdä laskelmia paikan päällä.
 • Tulovero:Käsittelemme tuloveroja tarkemmin alla, mutta useimmat ulkomaalaiset maksavat tuloveroa, jos heidän ensisijainen tulonlähde on peräisin Ranskasta.
 • Sosiaaliturvavero:Tämä ei ole sama asia kuin osavaltioiden sosiaaliturvavero. Sen sijaan nämä ovat "sosiaalimaksuja" (sosiaalimaksut), joilla rahoitetaan terveydenhuoltoa ja muita sosiaalietuuksiasi.
 • Jätteiden keräysvero:Asuinpaikastasi riippuen voit maksaa tämän tavallisen jätehuoltosi lisäksi.
 • TV-lupavero:Kertavero 138 €, ja sinun on maksettava se, vaikka sinulla olisi vain yksi katsoaksesi DVD-levyjä!
Asuminen Ranskassa >> Miksi tulet rakastamaan ranskalaista expat-elämääsi (3)

Matkustaa ympäri Ranskaa

Bussit ja raitiovaunut

Monissa Ranskan suurissa kaupungeissa on metro-, raitiovaunu- ja kevytraitiovaunujärjestelmiä sekä kaupunkibusseja. Useimmat asukkaista käyttävät näitä järjestelmiä, koska ne ovat halpoja, turvallisia ja luotettavia.

Voit käyttää metrolippua linja-autossa ajamiseen, mikä helpottaa siirtymistä kulkuvälineestä toiseen.Pro-vinkki:älä taita lippuasi, tai koneet eivät pysty lukemaan niitä.

Junat

Ranskan rautatiejärjestelmän osuus matkustajamatkoista on noin 10 prosenttia.

Kansallinen junajärjestelmä, SNCF,

on erinomainen resurssi matkustaa Ranskan suurten solmukohtien välillä mukavilla, siisteillä ja tehokkailla junilla.

Voit ostaa lippuja etukäteen heidän verkkosivuiltaan tai rautatieasemalta. Voit myös kokeilla

(Video) The Stranger Game (Thrilleri) täyspitkä elokuva

TGV suurnopeusjunaliikenteeseen

pitemmille matkoille.Huomautus:sinun on ostettava nämä liput etukäteen.Mielenkiintoinen tosiasia: Ranskassa junat kulkevat vasemmalla, tieliikenteen vastakohta.

Metro

Kuudessa Ranskan suuressa kaupungissa on metrojärjestelmät: Pariisi, Lyon, Marseille, Lille, Toulouse ja Renne, joista kolme ensimmäistä ovat laajimmat.

Jos olet Pariisissa, helpoin tapa liikkua on metrolla (Metro), ja metroliput ovat siirrettävissä bussilinjoille. Yhdensuuntaiset matkat maksavat 1,90 € tai voit saada kuukausittaisen (75,20 €) matkapassin, jonka voit

osta netistä täältä

. Voit myös ostaa ladattavia Navigo-kortteja bussi- ja metroasemilta.

Älä unohda vahvistaa lippuasi, kun nouset, tai saatat saada sakon.

ilmaa

Ranskan kaksi suurinta lentokenttää ovat Pariisissa -Charles de Gaulle ja Orly, vaikka siellä on monia pienempiä alueellisia lentokenttiä. Jos matkustat Euroopan sisällä, sinulla on monia vaihtoehtoja halpalentoyhtiöiden halvoille lentoille.

Ajo Ranskassa ulkomaisella ajokortilla

Jos sinulla on

EU/ETA-lisenssi, voit käyttää sitä Ranskassa

. EU:n/ETA:n ulkopuoliset kuljettajat voivat käyttää ajokorttiaan enintään vuoden ajan VLS-TS-viisumilla tai oleskeluluvalla.

Jos haluat jatkaa ajamista kyseisen vuoden jälkeen, sinun on vaihdettava ulkomainen ajokorttisi ranskalaiseen. Kotimaasi on allekirjoitettava vaihtosopimus. Tästä syystä on suositeltavaa selvittää tämäennenmuutat tai ainakin tiedustelet, jos uskot tarvitsevasi sitä.

VLS-TS-opiskelijaviisumin omaavat opiskelijat voivat käyttää ulkomaisia ​​ajokortteja luvan voimassaoloaikana, vaikka se olisi yli vuoden.

Huomautus BREXITistä:Jos olet Yhdistyneen kuningaskunnan kansalainen ja asut tällä hetkellä Ranskassa, voit käyttää ajokorttiasi 1.1.2022 asti.

Ajotavat Ranskassa

 • Liikenne kulkee oikealla puolella, kuten Yhdysvalloissa.
 • Siellä onpaljonliikenneympyröistä (rond pisteitä)
 • Monet moottoritiet ovat maksullisia, ja niillä voi maksaa käteisellä tai pankkimaksulla
 • NoinRanskassa 31 % autoista on dieseliä,joten tiedä millaista kaasua autosi käyttää ennen tankkaamista!

Nopeusrajoitukset

Tavallisten henkilöautojen nopeusrajoitukset ovat:

 • 50 km/h (31 mph) kaupunkiteillä
 • 90 km/h (56 mph) ei-kaupunkiteillä
 • 130 km/h (81 mph) moottoriteillä (110 km/h (68 mph) märällä säällä)

Rangaistukset ja sakot tieliikennesääntöjen rikkomisesta

Ylinopeussakko Ranskassa on vähintään 135 €, mutta voit pienentää summaa maksamalla heti. On olemassa monia kameroita, jotka antavat sinulle varoituksen, kun ylität 5 % nopeusrajoituksen. Jos poliisi pysäyttää sinut, he odottavat sinun maksavan sakon paikan päällä.

Onko Ranskassa turvallista asua?

Useimmat ranskalaiset pitävät sitä turvallisena paikkana asua. Monilla mittareilla Ranska, hinnat maailman parhaiden maiden henkilökohtaisten vapauksien ja turvallisuuden suhteen.

Pienrikollisuuden (kuten taskuvarkaiden) riski on olemassa suurimmissa kaupungeissa ja turistikohdissa. Jos olet matkustanut ulkomaille, olet tietoinen näistä riskeistä, joita esiintyy useimmissa maissa. Kiinnitä erityistä huomiota tavaroihisi Pariisissa ja ruuhkaisissa paikoissa, kuten metroasemilla, Eiffel-tornilla tai Montmartrella.

Lukitse autosi aina äläkä koskaan jätä siihen mitään arvokasta. Ole erityisen varovainen esitellessäsi julkisesti Applen tuotteita (iPhonet tai iPadit), koska niillä on hyvät jälleenmyyntihinnat Ranskassa.

Luonnonkatastrofit ovat harvinaisia ​​Ranskassa. Ilmastonmuutos on kuitenkin lisännyt tulvia joillakin herkillä alueilla.

Ranskalla on ollut joitain ongelmia ääriliikkeiden väkivallan kanssa viimeisen vuosikymmenen aikana. Nämä hyökkäykset ovat kuitenkin harvinaisia, ja Ranskan turvallisuusjoukot ovat hyvin resursoituja ja arvostettuja.

Vapaa-aika ja yöelämä

Urheilu ja vapaa-aika

Jalkapallo (jalkapallo yhdysvaltalaisille lukijoille) on valtavaa Ranskassa, ja jokaisessa kaupungissa on joukkue. Ranskan ammattilaisjalkapallojoukkueet on jaettu kahteen liigaan, ja jokaisessa on 20 joukkuetta, joten pelattavista peleistä ei ole koskaan pulaa. Jos aiot asua Ranskassa pidemmän aikaa, ryhdy paikallisen joukkueesi taakse. tuuletin.

Rugby Union on myös suosittu monilla alueilla, ja siellä on yksi maailman parhaista kilpailuista, Top 14 (tai LNR).

Ulkoilun harrastajat ovat runsain mitoin. Yhteisölliset tennis-, squash-, uinti- ja muut tilat ovat yleisiä ja halpoja. Ja pyöräilyyn, juoksuun ja patikointiin on loputtomasti mahdollisuuksia. Paikalliseen klubiin tai ryhmään liittyminen voi olla loistava tapa tavata paikallisia ja harjoitella ranskaa.

Tenniksen ystäville on tarjolla French Open, pyöräily Tour de Francen kanssa tai kilpa-ajo Le Mansin 24 tunnin ajon aikana.

Taide ja kulttuuri

Kulttuuri on osa jokapäiväistä elämää Ranskassa. Maassa on yli 1 200 museota, isoja ja pieniä. Kuuluisat nimet, kuten Louvre, Quai d'Orsay ja Grand Palais, voivat pitää sinut kiehtovina päiviä.

Pariisin ja Ranskan elokuvateatterit ovat erittäin suosittuja monien paikallisten elokuvien keskuudessa. Voit kuitenkin löytää englanninkielisiä elokuvia, joissa on "VO"(alkuperäinen versio) kodin makuun.

Muotimaailma on valtava myös Ranskassa, erityisesti Pariisissa, josta löydät kuuluisatPariisin muotiviikkoisännöi.

Yöelämä

Jos olet menossa ulos päivälliselle, juomaan tai vierailemaan oopperassa, ole valmis pukeutumaan hieman. Loputon valikoima tarkoittaa, että voit valita mieleisesi riippumatta siitä, mitä ajatuksesi mahtavasta illasta sisältää.

Muutto kansainvälisesti? Hyvän relocation-yrityksen löytäminen on välttämätöntä

Käytä tätä upeaa työkalua saadaksesi viisi ilmaista sitoumuksetonta tarjousta ja säästät jopa 40 %

(Video) What Is CUBA Like TODAY 🇨🇺

Työllisyys

Ranskan talous on yksi Euroopan suurimmista voimalaitoksista. Energia, rahoitus, liikenne, matkailu ja maatalous ovat kaikki suuria työnantajia. Ja startup- ja teknologiamaailma on kasvava – nyt on olemassa oma yritysAloitus Visa.

Ranskassa työpaikan saaminen ulkomaalaisena voi olla haastavaa. Kansainväliset yritykset ja yritykset, joilla on kansainvälisiä markkinoita, etsivät usein englanninkielisiä. Ranskalaisen yrityksen palvelukseen pääsemiseksi sinun on yleensä puhuttava hyvää ranskaa.

Ranskalainen yritys arvostaa verkostoitumista ja monet työpaikat löytyvät henkilökohtaisten yhteyksien kautta. Ihmisten tapaaminen ammattitapaamisissa voi olla arvokasta, ja mitä useammalle ihmiselle puhut, sitä parempi. Kerro paikallisille ystävillesi, että etsit työtä, ja ota yhteyttä yhteystietojesi avulla.

Ranskan työttömyys on yleensä hieman Euroopan keskiarvon yläpuolella ja on

tällä hetkellä 8%

. Pyydä CV:si (ansioluettelosi) käännettyä ranskaksi työnhaun aikana, vaikka hakisikin englanninkielistä työtä.

Keskipalkka ja työtunnit

Ranskassa on tavallista, että työnantajat maksavat palkkaa kuukausittain, ja minimipalkka on 10,25 €/tunti tai 1554,60 €/kk. Hallitus tarkistaa tätä määrää vuosittain, ja se on tyypillisesti yksi Euroopan korkeimmista. Ranskassa on myös lakisääteinen 35 tunnin työviikko, ja jos työskentelet tämän yli, sinun pitäisi saada ylityökorvausta.

Palkallista vapaata on keskimäärin 30 päivää vuodessa (11 pyhäpäivän lisäksi). Monet ranskalaiset pitävät elokuun vapaata lomalla, ja kadut ja ravintolat ovat usein vähemmän täynnä tänä aikana.

Tämä terve työn ja yksityiselämän tasapaino houkuttelee ihmisiä, jotka valitsevat elämän Ranskassa.

Asuminen Ranskassa >> Miksi tulet rakastamaan ranskalaista expat-elämääsi (4)

Tuloverotus

Asukkaiden tuloveroprosentti:

 • 10 084 € asti: 0 %
 • 10 085–25 710 €: 11 %
 • 25 711–73 516 €: 30 %
 • 73 517 € – 158 222 €: 41 %
 • €158 223+: 45 %

Vuodesta 2019 lähtien useimmat työntekijät maksavat tuloveroa kuukausittain

PAYE (pay-as-you-earn) -järjestelmä

sen sijaan, että keksisi kaiken vuoden lopussa.

Ranskassa asuvien ulkomailla asuvien on maksettava 20 % tuloveroa Ranskasta saaduista tuloista 27 519 euroon asti ja 30 % tämän ylittävistä tuloista.

Sinua pidetään yleensä asukkaana, jos:

 • Ensisijainen tulolähteesi on Ranskasta
 • Olet asunut Ranskassa vähintään 183 päivää
 • Pääasiallinen asuinpaikkasi on Ranskassa
 • Syy, miksi olet Ranskassa, on työnteko

Etätyötä

Voit ryhtyä freelancerina/yrittäjäksi tai perustaa oman yrityksenRanskan mikroyritysjärjestelmä. Tämä kehys kattaa yhden henkilön yritykset. "Mikroyrittäjä" voi työskennellä kaupallisessa, käsityö- tai käsityössä tai vapaassa työssä, mutta hänellä on vuosittaiset ansaintarajat:

 • Kaupallinen: 170 000 €
 • Liberaali bisnes: 70 000 €
 • Käsityö/käsityö: 70 000 €

Tuloverotus freelancereille

Jos olet yrityksesi ainoa työntekijä (tunnetaan nimellä ”mikroyrittäjä”), tuloverosi perustuu kassatuloihin, ei voittoihin ja tappioihin. Jokainen mikroyrittäjä saa palkkion, joka kompensoi sen, riippuen siitä, minkä tyyppistä yritystä olet.

Onko etätyö mahdollista asua Ranskassa?

Vaikka etätyö (etätyötä) ei aiemmin ollut iso osa työkulttuuria Ranskassa, vaan se alkaa piristyä. COVID-19-pandemia on antanut monia erilaisia ​​näkökulmia. Vuoden 2020 kyselyssä kävi ilmi

6,6 % ranskalaisista työskentelee kotoa käsin,

mutta Covid-19-pandemia on nopeuttanut sitä. Hallitus työstää parhaillaan uusia sopimuksia, jotta ihmiset voivat työskennellä kotoa pandemiarajoitusten jälkeen.

Internetin nopeus

Ranskassa on erinomainen Internet-infrastruktuuri ja nopeudet

4G-internet kattaa noin 90 % maasta

. Jotkut suositut palveluntarjoajat ovat Orange, SFR ja Bouygues. Tarkista kuitenkin Wi-Fi-ominaisuudet uudelleen, jos aiot asua maaseudulla.

koulutus

Ranskassa onerinomainen julkinen koulutusjärjestelmä; useimmat ranskalaiset lapset aloittavat liittovaltion tukeman esikoulun kolmen vuoden iässä. Jos olet vakituinen asukas tai EU/ETA/Sveitsin kansalainen, voit opiskella ranskalaisessa yliopistossa lähes maksutta. Myös muut kuin kansalaiset voivat opiskella julkisissa yliopistoissa, mutta heidän on maksettava hieman enemmän.

Lasten koulutus

Paikallinen koulutus

Julkinen koulutus on pakollista 6–16-vuotiaille, mutta monet aloittavat jo kolmivuotiaana ensimmäisen päiväkodin vuoden (päiväkoti).

Julkinen koulutus kulkee yliopiston kautta, ja korkea-asteen koulutus on huomattavan halpaa (184 euroa vuodessa perustutkinto-opiskelijoille vuonna 2019).

Huomautus:tämä hinta on Ranskan kansalaisille; muut kuin kansalaiset maksavat enemmän. Näihin oppimisohjelmiin osallistuminen perustuu kokeen suoritukseen. Julkinen koulu korkeakouluun asti on ilmaista kansalaisille ja asukkaille.

Kansainväliset koulut

Jos haluat ankansainvälinen koulu, löydät useimmat niistä suurista kaupungeista.

Monet näistä kouluista opettavat englanniksi ja noudattavat Yhdistyneen kuningaskunnan tai USA:n opetussuunnitelmia. Opetus voi olla kallista, mutta he voivat auttaa perheitä integroitumaan ranskalaiseen elämään luomalla yhteyden muihin kansainvälisiin perheisiin.

(Video) Taide, kulttuuri ja moninainen Suomi -seminaari

Kotiopetus

The

Ranskan hallitus yrittää parhaillaan kieltää kotiopetuksen

paitsi harvoissa tapauksissa, joissa lapsi ei voi käydä koulua. Tätä vastaan ​​on huomattava vastareaktio. Kesäkuussa 2021 se on edelleen laillista, mutta perheet voivat nähdä muutoksia tulevaisuudessa.

Korkea-asteen koulutus Ranskassa

Ranskassa on noin 80 julkista yliopistoa ja monia korkea-asteen koulutuksen ja ammatillisten taitojen oppilaitoksia. Monet näistä kouluista ovat ilmaisia ​​Ranskan kansalaisille, mutta jopa kansainvälisille opiskelijoille maksut ovat edelleen suhteellisen alhaiset. On myös yksityisiä yliopistoja ja korkeakouluja, joiden maksurakenteet vaihtelevat.

Keskimäärin maksat

Kandidaatin tutkinto 2770 euroa vuodessa ja maisteriohjelmat 3770 euroa

. Jos haluat opiskella Ranskassa, sinun on hankittava VLS-TS-opiskelijaviisumi, jonka avulla voit opiskella ja työskennellä jopa 20 tuntia viikossa.

Saadaksesi viisumin sinun tulee:

 • Ole vähintään 18.
 • Olet valinnut opiskelualan.
 • Tule hyväksytyksi opinto-ohjelmaan.

Ranskassa on myös aOpintojen jälkeinen työlupatutkinnon suorittaneille, jotka suorittavat opintoja tietyillä aloilla.

Apurahat

Apurahoja on saatavana kansainvälisille opiskelijoille

. Suurin osa tarjolla olevista mahdollisuuksista on tarkoitettu EU:n/ETA:n opiskelijoille, mutta vaihtoehtoja on myös EU:n ulkopuolisille opiskelijoille.

Majoitus

The

Campus Francen verkkosivusto

voi auttaa sinua löytämään huoneen tai asunnon, kun opiskelet ja asut Ranskassa. Voit valita myös asuntolatyyppisen asunnon, joka on halvempi ja kalustettu, ja jakaminen muiden opiskelijoiden kanssa tarjoaa sisäänrakennettua sosiaalista elämää.

Voit myös vuokrata asunnon kaupungista tai etsiä asunnon vuokra-asunnon kanssa. Aloita etsiminen ajoissa ja muista pyytää koulultasi apua asuinpaikan löytämisessä.

Parhaat paikat asua Ranskassa

Ranskassa on monia erilaisia ​​kaupunkialueita ja hitaampia rannikko- ja maaseutukaupunkeja ja kyliä, jotka sopivat haluamaasi elämäntapaan. Tutustu oppaaseemmeMuutto Ranskaanlisätietoja talon ostamisesta tai vuokraamisesta Ranskassa.

Asuminen Ranskassa >> Miksi tulet rakastamaan ranskalaista expat-elämääsi (5)

Ranskan parhaat kaupungit asua

Pariisi

"Valojen kaupunkia" kutsutaan usein maailman kauneimmaksi, ja hyvästä syystä. Monet ihmiset valitsevat Pariisin sen yöelämän, kulttuurin, kauppojen ja ravintoloiden sekä kosmopoliittisen yhteisön vuoksi. Ole kuitenkin valmis maksamaan kokemuksesta – Pariisi ei ole halpa.

Montpellier

Ranskan etelärannikolla sijaitseva Montpellier näkee lämpimämpää säätä kuin monissa osissa maata. Tämä vaihtoehto on suosittu opiskelijoiden, perheiden ja taiteen ystävien keskuudessa. Se on yksi Ranskan nopeimmin kasvavista ja tunnetaan ympäristöystävällisistä tavoistaan ​​ja lukuisista pyöräteistä.

Dordogne

Dordogne on suosittu eläkeläisten kohde, koska se on täynnä viehättäviä maaseutukyliä, joissa asuntojen hinnat ovat alhaiset. Tarjolla on myös monia ulkoilumahdollisuuksia, kuten melontaa, pyöräilyä ja patikointia.

Ruoan ja viinin ystävät pitävät myös Dordognea houkuttelevana monine viinitarhoineen ja maatiloineen.

Bordeaux

Tämä alue sopii nuorille ammattilaisille Bordeaux'n kukoistavan talouden ja liiketoiminta-alojen ansiosta. Siitä huolimatta se on myös rikas kulttuurista, arkkitehtuurista ja viinitiloista.

Asukkaat nauttivat leudosta säästä ja keskimääräistä alhaisemmista elinkustannuksista.

Lyon

Koko Lyon on aUnescon maailmanperintökohde, yksi 49:stä Ranskassa. Se on loistava paikka niille, jotka haluavat uppoutua vanhan kaupungin historiaan. Se on myös tunnettu ruoka- ja juomakohteestaan.

Lyon on Ranskan kolmanneksi suurin kaupunki, mutta se ei tunnu olevan täynnä. Se ei ole halvin paikka asua, vaikka se on halvempi kuin Pariisi.

Eläkkeelle Ranskassa

Ranskassa eläkkeelle jääminen on ollut suosittua useiden vuosien ajan. Ranskan eläkeläiset rakastavat hitaampaa tahtia, elämänlaatua, mahdollisuuksia matkustaa ympäri maata ja tietysti ruokaa ja viiniä! Lisäksi, jos muutat johonkin halvemmista kaupungeista, monet eläkeläiset pitävät sitä edullisena verrattuna muihin Euroopan kohteisiin.

Ei ole erityistä

eläkeviisumi

Ranskan puolesta. Useimmat eläkeläiset saavat D-tyypin viisumin (Oleskelulupa haettava 2 kuukauden kuluessa saapumisesta).

Tällä viisumilla sinun on haettava oleskelulupa kahden kuukauden kuluessa saapumisesta. Sinun on myös todistettava, että sinulla on tarpeeksi varoja elättääksesi itsesi, minkä teet tarjoamalla eläke- tai eläketilin. Nämä viisumit ovat uusittavissa ja voivat johtaa pysyvään oleskeluun.

Muista, että maksat Ranskan tuloveroa eläke- tai eläkerahastomaksuistasi. Vaikka tämä saattaa saada jotkut luopumaan muuttamasta tänne, saat paljon veroistasi, kuten sairausvakuutuksista. Muista ilmoittaa kotimaallesi, että maksat nyt tuloveroa Ranskassa kaksinkertaisen verotuksen välttämiseksi.

Seuraavat askeleet uuteen elämääsi Ranskassa

Ranskassa asuminen tarjoaa niin paljon monille ihmisille; löydät varmasti kodin, jota rakastat. MeidänMuutto Ranskaan opason loistava resurssi muuton suunnitteluun. Ulkomaalaisten elämä Ranskassa on palkitsevaa, mutta sinun on hypättävä läpi ennen kuin asettut hyvään elämään. Autamme sinua jokaisessa vaiheessa.

Ensimmäinen askel on selvittää kaikki viisumivaatimukset. Jos haluat tehdä siitä helpompaa, voitvaraa 30 minuutin konsultaatiosuosittelemamme Ranskan maahanmuuttolakitoimistomme kanssa. He kertovat sinulle, mikä viisumireitti on sinulle paras, ja vaiheet, jotka sinun on suoritettava viisumin saamiseksi.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated: 03/09/2023

Views: 5843

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.