CGL-vakuutus: Oppaamme kaupalliseen yleiseen vastuuseen (2023)

Nykypäivän liiketoimintaympäristössä oikeudenkäyntien uhka on hyvin todellinen huolenaihe yritysten omistajille. Vahingoittiko palvelijasi asiakkaan ajoneuvoa parkkipaikalla, osuu vahingossa sähköjohtoon tien korjaustöiden aikana tai jos joku asiakkaasi liukastui ja putoaa käydessään kotitoimistossasi – jokainen näistä voi johtaa oikeuteen yritystäsi vastaan.Kaupallinen yleinen vastuu(CGL) vakuutus suojaa yritystäsi, kun se on vastuussa kolmansille osapuolille aiheutuneista vahingoista tai menetyksistä. Tässä on CGL-vakuutuksen isure-opas ymmärtääksesi paremmin, mitä se kattaa ja kuinka paljon tarvitset.

Mikä on CGL-vakuutus?

Kaupallinen vastuuvakuutus"suojaa sinua ja yritystäsi ruumiin- tai henkilövahinkovaatimuksilta, mainontavastuu sekä kolmansille osapuolille toiminnastasi tai tuotteistasi aiheutuvat tai yrityksesi tiloissa tapahtuvat omaisuusvahingot." Vakuus voi liittyä liiketiloissasi tai muualla tapahtuviin tapauksiin, joihin liittyy fyysinen vamma, omaisuusvahinko tai jonkinlainen mainevaurio. Jos sinua vastaan ​​nostetaan tämän seurauksena oikeusjuttu, CGL-vakuutus kattaisi oikeudenkäyntikulut sinun ja yrityksesi puolustamisesta tuomioistuimessa. Se kattaisi myös korvauskulut, jotka kattavat kolmansille osapuolille aiheutuneet vahingot. Lyhyesti sanottuna CGL-vakuutuksen avulla voit jatkaa normaalia toimintaasi samalla kun käsittelet yritystäsi koskevia todellisia tai vilpillisiä vaateita.

Kuka tarvitsee CGL-vakuutuksen?

Jos olet yrityksen omistaja Kanadassa, sinulla pitäisi olla akaupallinen vakuutusosana liiketoimintasuunnitelmaasi. Yleisvastuuvakuutus suojaa sinua oikeudenkäyntikuluilta ja vahingoilta. Yrityksen omistajana olet yhteydessä moniin kolmansiin osapuoliin, mukaan lukien asiakkaat, myyjät ja muut yritykset. Jos he joutuvat onnettomuuteen tai joutuvat vahingonkorvausvaatimukseen yrityksesi seurauksena, olet vastuussa heidän menetyksestään tai vahingosta.

Esimerkkejä joistakin toimialoista, joiden tulisi ottaa huomioon CGL:n kattavuus:

 • Urakoitsijat
 • Jakelijat ja tukkukauppiaat
 • Valmistajat
 • Media & viihde
 • Terveydenhuollon ja lähialan ammattilaiset
 • Ammattilaiset
 • Tekniset yritykset
 • Yrittäjät
 • Vähittäiskauppa ja verkkokauppa

Mitä kaupallinen vastuu kattaa?

CGL-vakuutus on yksi niistätärkeimmät vakuutustuotteet yrityksille. Oikeudenkäynnin kielteisistä vaikutuksista yritykseesi on tullut erittäin todellinen huolenaihe omistajille.

Tavalliset CGL-käytännötsisältää:

 1. Vahinkovastuu:Liiketoiminnastasi aiheutunut vahinko. Jos joku kompastuisi ja kaatuu kotitoimistossasi, kaikki oikeudelliset vahingot ja sairauskulut korvataan.
 2. Omaisuusvaurio:Jos kolmas osapuoli syyttää sinua omaisuusvahingoista, eli jos työntekijä vahingoittaa asiakkaan autoa pysäköintipalvelun aikana, se kattaisi oikeudenkäyntikulut ja vahingot.
 3. Tuotevastuu:Myymäsi tai toimittamasi tuotteen aiheuttama henkilö- tai omaisuusvahinko. Jos asiakkaalle myyty laite ei toimi ja syttyy tuleen hänen kodissaan, olet suojassa.
 4. Oikeuskulut:Suoja oikeusjuttuja ja oikeudenkäyntikuluja vastaan.
 5. Henkilö- ja mainontavahinkovastuu:Väitteet herjauksesta, kunnianloukkauksesta, yksityisyyden loukkaamisesta, immateriaalioikeuksien loukkaamisesta tai väärästä mainonnasta.Jos julkaisit asiakkaan remontoidun kylpyhuoneen yrityksesi sosiaalisen median tilille ilman suostumusta, lakikulut ja vahingonkorvaukset kuuluisivat vakuutuksesi piiriin.

CGL-sertifikaatti on usein vaatimus eri paikoissa (esim. hotelleissa, areenoissa, konferenssisaleissa) tapahtumia, kuten messuja, häitä tai konferensseja, varten.

Mitä kaupallinen vastuuvakuutus ei kata?

Kaupallinen vastuuvakuutus ei yleensä kata:

 • Sopimusvastuu. Henkilövahinko- tai omaisuusvahinkoja ei korvata, jos olet vastuussa vahingoista, joista olet ottanut toisen vastuun sopimuksella tai sopimuksella
 • Tahalliset rikolliset teot
 • Menetettyjen tulojen, jos olet sulkenut
 • Kyberhyökkäyksettai tietojen väärinkäyttöä
 • Patenttiloukkaus
 • Moottoriajoneuvot tai autot (tarvitset aKaupallinen autovakuutus)
 • Tarjoamasi asiantuntijapalvelut tai neuvonta (tarvitsetAmmatillinen vastuuvakuutus)

Kuinka paljon CGL-turvaa yritykseni tarvitsee?

Varmistaaksemme, että saat oikean kattavuuden, vakuutusvälittäjämme kysyvät sinulta useita yritystäsi koskevia kysymyksiä ymmärtääkseen tarpeitasi paremmin. Useat tekijät otetaan huomioon päätettäessä yrityksellesi parasta kattavuutta:

 • Toimitilasi koko
 • Yrityksesi kiinteistön ja rakennusten kunto
 • Yrityksesi sijainti
 • Toimialasi ja liiketoimintasi tyyppi
 • Vuosien määrä, jonka olet toiminut liiketoiminnassa
 • Työllistämiesi työntekijöiden määrä
 • Yrityksesi vaatehistoria

Onmuut tekijät jotka vaikuttavat siihen, kuinka paljon maksat CGL-vakuutuksesta, mukaan lukien vakuutuksesi kattavuusrajat. Mitä korkeampi enimmäisrajasi, sitä enemmän maksat. Omavastuusi suuruus vaikuttaa myös vakuutusmaksujen määrään, ja jos sinulla on suurempi omavastuu, vakuutusmaksusi ovat pienemmät. Varmista vain, että omavastuu on summa, jonka yrityksesi pystyy kattamaan tarvittaessa.

Kuinka voin estää kaupallisen vastuuvakuutuskorvauksen?

Paras tapa suojautua oikeudenkäynneiltä on noudattaa hyviä kaupankäyntikäytäntöjä, kuten:

 • Tietoinen markkinointi:Sano selkeästi, mitä sanot ja julkaise asiakkaita ja kilpailijoita verkossa, muuten avaudut kunnianloukkaus- tai panettelujutulle.
 • Tekijänoikeusvaroitus:Varmista, että et loukkaa toisen yrityksen lisensoitua sisältöä.
 • Piru yksityiskohdissa:Varaa aikaa käydä läpi asiakkaille lähetettävät asiakirjat ja käydä läpi kaikki mainostarkoituksiin julkaistava sisältö.
 • Käsittele varoen:Ole ylpeä työstäsi ja ole huolellinen käsitellessäsi ja varastoiessasi asiakkaiden omaisuutta.
 • Turvallisuus ennen kaikkea:Noudata kaikkia alasi turvallisuusstandardeja riskien minimoimiseksi.

Usein kysyttyä CGL-vakuutuksesta

Mikä on sateenvarjovastuuvakuutus?

Kaupallinen sateenvarjovastuuvakuutus tarjoaa yrityksellesi lisävastuuturvan CGL-vakuutuksen lisäksi. Tämän lisäturvan tarkoituksena on varmistaa, että sinun ei tarvitse maksaa vahingonkorvausvaatimuksista, jos se ylittää ensisijaisen vakuutuksesi kattavuusrajat.

Mitä eroa on CGL:n ja Errors & Omissions -vakuutuksen välillä?

Kaupallinen yleisvastuuvakuutuskattaa kolmannen osapuolen omaisuusvahingot tai ruumiinvammat, kun taasVirheiden ja puutteiden vakuutuskattaa oikeudenkäynnit, joissa väitetään laiminlyönnistä, väärinkäytöksistä tai neuvojen tai palvelujen toimittamatta jättämisestä lupauksen mukaisesti. Yhdessä ne muodostavat kattavan vakuutuspaketin.

Ketä pidetään "kolmannen osapuolena"?

Yrityksen omistajana "kolmansia osapuolia" voivat olla asiakkaat, myyjät ja muut yritykset, jotka voivat joutua onnettomuuteen tai vaatia yritystäsi vastaan. Tämä kolmannen osapuolen määritelmä ei kata työntekijöitäsi tai alihankkijoitasi kattavuustarkoituksiin.

Mitä eroa on julkisen vastuuvakuutuksen ja CGL:n välillä?

Ensisijainen ero näiden kahden välillä on niiden kattamat riskit. Julkinen vastuuvakuutus tarjoaa taloudellisen suojan yleisön vaatimuksia vastaan ​​yrityksellesi henkilö- tai omaisuusvahingoista, kun taas CGL tarjoaa laajemman kattavuuden. Tämä voi sisältää sekä henkilö- että mainosvammat sekä kaiken julkisen vastuuvakuutuksen kattaman.

Mitä eroa on yleisen vastuuvakuutuksen ja ammatillisen vastuuvakuutuksen välillä?

Molemmat yritysvakuutukset tarjoavat korvausta oikeudenkäyntikuluista ja vahingoista, jos kolmas osapuoli päättää nostaa kanteen. Kuitenkin,Yleinen vastuuvakuutussuojaa yritystä ruumiin- ja omaisuusvahinkovaatimuksilta, kun taas ammatillinen vastuuvakuutus suojaa yritystä ammatillisten palvelujesi virhe- ja puutosvaatimuksilta.

Onko CGL-vakuutus pakollinen?

Liiketoiminnan yleisvastuuvakuutus ei yleensä ole pakollinen, ellei asiakas pyydä sitä tai vuokranantajasi vaadi sitä liiketilan vuokraamiseksi. Yrityksesi (riippumatta siitä, kuinka pieni) kannattaa kuitenkin harkita CGL-turvaa, koska yksittäinen korvausvaatimus voi aiheuttaa suuren taloudellisen taakan liiketoiminnallesi.

Miten saan CGL-vakuutuksen Kanadassa?

Jos haluat ostaa yleisvastuuvakuutuksen osana yritysvakuutuspakettiasi, ota yhteyttä vakuutusedustajaamme laskeaksesi vakuutusesi hinta ja opastaaksesi sinua oston tekemisessä.

Kuinka paljon kaupallinen vastuuvakuutus maksaa?

Pienen ja keskisuuren yrityksen osalta voit odottaa kuluttavan noin 450 dollaria vuodessa kaupalliseen yleisvastuuvakuutukseen, jonka raja on 2 miljoonaa dollaria.

Onko rajoja?

Kyllä, kaikilla politiikoilla on rajansa. Harkitse aina kattavuusrajojasi, kun vertaat kustannuksia ennen suunnitelman ostamista.

Voinko hoitaa yritystäni ilman sitä?

Kyllä, mutta se ei ole suositeltavaa. Vaikka sinua ei lain mukaan vaadita ostamaan CGL-vakuutussuojaa, se voi suojata yritystäsi oikeusjutuksilta, jotka voivat lamauttaa yrityksesi tai aiheuttaa sen sulkemisen. Tietyntyyppisiä yrityksiä ja ammatinharjoittajia voidaan vaatia ottamaan vakuutus, ja olisi välttämätöntä turvata lainoja, luoda kumppanuuksia ja voittaa sopimuksia.

Korvaako yritysvastuuvakuutus omaisuusvahingot?

Joo. CGL tarjoaa suojan, jos sinä, yrityksesi tai työntekijät aiheutat omaisuusvahinkoja kolmannelle osapuolelle, MUTTA se ei tarjoa suojaa yrityksesi sijainnille aiheutuvilta vahingoilta. Tämä on katettu allaLiikekiinteistövakuutus.

Kaupallinen vastuuvakuutus on tärkeä työkalu yrityksesi arsenaalissa. Tarvitset oikean suojan puolustaaksesi itseäsi sinua vastaan ​​esitettyjä todellisia tai vilpillisiä vaatimuksia vastaan. Vanha sanonta "Parempi olla turvassa kuin katua" ei voisi olla soveltuvampi. Suojaa elämäsi työ ja yrityksesi toimeentulo ostamalla CGL-vakuutussuoja puhumalla vakuutusedustajalle tänään.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä on pilaantumisvastuuvakuutus yrityksille?

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated: 04/06/2023

Views: 5701

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.