Kuinka kauan meriapinat elävät? (Lisä vinkkejä eliniän pidentämiseen) (2023)

Koti»»Kuinka kauan meriapinat elävät? (Lisä vinkkejä eliniän pidentämiseen)

Tämän blogin tarkoituksena on jakaa yleistä tietoa ja se on kirjoitettu kirjoittajan parhaan tietämyksen mukaan. Sitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi eläinlääkärin ohjeiden sijasta. Terveyssyistä hakeudu asianmukaiseen eläinlääkäriin. Lisäksi Amazon Associate -jäsenenä ansaitsen vaatimukset täyttävistä ostoksista.


Meriapinoita on ollut olemassa todella pitkään, ja niitä ovat rakastaneet sekä aikuiset että lapset; nämä epätavalliset lemmikit ovat mielenkiintoisia lemmikkejä pitää.

Meriapinat on itse asiassa luotu suolavesikatkarapulajin perusteella, jota tavataan yleensä järvissä ja valtamerissä maailmanlaajuisesti. Nykyään niitä on helposti saatavilla lemmikkikaupoista, ja niitä voi ostaa niiden hoitosarjan kanssa.

Uusien meriapinoiden, jotka tunnetaan myös suolavesikatkarapuina, elinikä on yhdestä kahteen vuotta, mutta jotkut meriapinoiden omistajat ovat pitäneet meriapinoitaan elossa viisi vuotta. Meriapinat elävät luonnossa vain kahdesta kuuteen kuukautta ympäristön vuoksikaikki häiriöt, kuten saalistajat ja suolapitoisuudet.

Vaikka muut petoeläimet syövät meriapinoita, eikä niillä yleensä ole korkeaa eloonjäämisprosenttia luonnossa, niillä on huomattava laatu. Niiden poikkeuksellinen laatu on, että niiden munat käyvät läpi kryptobioosiksi kutsutun prosessin, kun vettä ei ole läsnä.

Tämä prosessi mahdollistaa meriapinoiden siirtymisen talvehtimistyyppiseen vaiheeseen kuukausiksi tai vuosiksi ja herää eloon, kun ne ovat jälleen veden peitossa.

Mikä on meriapinoiden elinikä?

Meriapinoiden keskimääräinen elinikä on yhdestä kahteen vuotta, vaikka monet elävät jopa vuoden. Jotkut meriapinat ovat eläneet jopa viisi vuotta, vaikka tämä ei ole yleistä.

Luonnossa,näitä pieniä olentojavankeudessa pidetyillä katkaravuilla on yleensä pidempi elinikä kuin vastaavilla suolavesikatkarapuilla. Ne ovat melko helppoja pitää lemmikkejä, ja niiden pieni koko tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon lemmikkieläinten omistajille, joilla ei ole suurempia lemmikkejä.

Täydellisessä ympäristössä olevat meriapinat voivat saavuttaa aikuisen muodon vain viikossa. Jos meriapinoiden akvaario- tai säiliöolosuhteet eivät ole suotuisat niiden kasvulle, meriapinoiden täysikasvuisuus voi kestää kuusi viikkoa.

Meriapinoilla on pidempi elinikä kuin suolavesikatkaravuilla luonnossa. Tämä johtuu hybridisaatiosta, jonka ansiosta ne voivat saavuttaa viiden vuoden elinajan kuuden kuukauden sijasta.

Hybridisaatio mahdollistaa meriapinoiden pakkaamisen ja herättämisen eloon tarvittaessa, ja ne voivat selviytyä paljon pidempään kuin suolavedessä valmistetut katkaravut.

Voivatko meriapinat herätä henkiin?

Meriapinat voivat teoriassa nousta henkiin, mutta eivät sillä tavalla kuin niiden odottaisi.

Meriapinoiden pakkauksessasi on todennäköisesti satoja meriapinoita. Ajan myötä tämä vähenee ja jättää sinulle paljon vähemmän vain parissa viikossa. Jos säiliössäsi on vain yksi naarasmeriapina, meriapinasi eivät tyhjene kokonaan.

Naaraspuoliset meriapinat voivat tuottaa jopa viisikymmentä poikasta meriapinoita elämänsä aikana. Jos koko meriapinan akvaariossasi ei ole muuta kuin yksi naaras, siellä on silti uutta elämää ja uusi meriapinan elinkaari.

Jos meriapinoiden akvaariosi kuivuu, munia jää silti jäljelle. Käsitellyllä vedellä voidaan herättää munat eloon, ja uuden sukupolven meriapinoita tulee osaksi akvaarioasi.

Kuolleenmeren apinat voivat myös synnyttää eläviä meriapinoita, mikä on vaikuttavaa niin pienille olennoille. Joten vaikka luulet menettäneesi kaikki meriapinosi, on hyvä mahdollisuus, että niitä on jäljellä muutama meriapinoiden elinkaaren jatkumiseksi.

Mutta jos meriapinasi on kuollut, sitä ei voi herättää henkiin. Ainoa tapa, jolla meriapinoita voi olla enemmän, on jos on munia. Nämä munat kasvavat ja kypsyvät aikuisiksi meriapinoiksi, jotka puolestaan ​​lisääntyvät ja lisäävät meriapinoiden määrää akvaariossa.

Vinkkejä meriapinoiden eliniän pidentämiseen

Kaiken meriapinoiden kasvattamiseen tarvitsemasi hankkiminen on luultavasti tärkein askel meriapinojesi eliniän pidentämisessä. Meriapinasarjan ostaminen on yleensä suosituin valinta. Jotkut saattavat kuitenkin haluta ostaa kaikki tuotteet erikseen.

Kun sinulla on kaikki tarvitsemasi, sinun kannattaa harkita niiden oikeaa hoitoa.Meriapinoiden hoitoon liittyvä hoito on välttämätöntämeriapinoiden siirtokunnan perustamisesta, joka voi kukoistaa ja kasvaa.

Pidä vesi akvaariossa tasaisessa lämpötilassa

Pidentääksesi meriapinojesi elinikää, haluat pitää veden lämpötilassa 70 Fahrenheit-astetta. Tätä voidaan helposti seurata paikallisesta lemmikkikaupasta saatavalla akvaariolämpömittarilla.

Lämpömittari sijoitetaan akvaarion tai säiliön ulkopuolelle. Se auttaa sinua seuraamaan meriapinojesi veden lämpötilaa, jolloin lämpötila pysyy tasaisena.

Oikea ruokinta, kun hoidat meriapinoitasi

Meriapinoiden ruokinta ja sen määrittäminen voi olla hieman vaikeaa. Monissa pakkauksissa on erilaisia ​​ohjeita, mutta on olemassa muutamia tapoja seurata meriapinoiden ruokintaa. Jos vesi säiliössäsi tai akvaariossasi näyttää samealta tai samealta, ruokit meriapinoita liikaa.

Ensimmäinen ruokinta on yleensä viisi päivää kuoriutumisen jälkeen ja sen jälkeen pieni ruokinta kerran viikossa. Riippuen meriapinoiden lukumäärästä, muutat tätä mittaa vastaavasti.

Yleissääntönä on, että käytät ruokintalusikan pientä osaa meriapinoiden tarvitseman ravinnon määrän mittaamiseen.

Oikea määrä auringonvaloa meriapinoille

On parasta sijoittaa akvaario paikkaan, joka tarjoaa epäsuoraa auringonvaloa meriapinoillesi. Suora auringonvalo on liian kuuma ja voi vahingoittaa meriapinoitasi.

Luonnollinen, epäsuora auringonvalo saa levien kasvamaan säiliön sisällä, mikä tarjoaa toisen ravinnonlähteen pienille lemmikeillesi ja lisää happea säiliöön.

Oletetaan, että auringonvaloa ei ole saatavilla huoneessa, jossa meriapinoitasi pidetään. Siinä tapauksessa kasvulampun käyttö voi toimia yhtä hyvin, mutta pidä silmällä säiliön lämpötilaa, joka voi nousta hieman kasvulampun mukana.

Ilmasta akvaario säännöllisesti

Meriapinoiden ensimmäinen viikko on tärkein. Niiden käyttöiän pidentämiseksi ja hyvän selviytymismahdollisuuden varmistamiseksi on suositeltavaa ilmastaa akvaario tai säiliö joka päivä ensimmäisen viikon ajan.

Oletetaan, että huomaat meriapinosi uivan tavallista hitaammin. Siinä tapauksessa se on merkki siitä, että säiliö tai akvaario on ilmastettava.

Jos säiliössä ei ole riittävästi ilmastettua vettä, se voi johtaa meriapinoiden tukehtumiseen. Tässä tapauksessa liian paljon hiilidioksidia vedessä on kauheaa pienille lemmikeillesi.

Meriapinan akvaariosi puhdistaminen

Kun meriapinosi jatkaa kasvuaan, saatat huomata akvaarion pohjassa hankaa. Tämä on yleensä yhdistelmä leviä, jätettä ja munia, jotka eivät ole vielä kuoriutuneet.

Saattaa olla houkuttelevaa puhdistaa tämä roskakerros ja pitää akvaario puhtaana. Niin houkuttelevaa kuin se onkinmeriapinan akvaariosi puhdistaminenon viisainta?

Kyllä ja ei. Tämä riippuu useimmiten siitä, kuinka haluat hoitaa meriapinoitasi. Silti monet ihmiset päättävät antaa meriapinoiden jatkaa elinkaariaan aiheuttamatta keskeytyksiä puhdistamalla akvaario tai pohjassa oleva rätti. Muut meriapinoiden omistajat pesevät akvaarionsa säännöllisesti.

Oletetaan, että haluat pitää akvaariosi puhtaana, mutta et halua puhdistaa sitä itse. Siinä tapauksessa turvallisempi vaihtoehto voisi olla vesihihnan asentaminen suodattamaan vedessä olevat jätteet. Tällä tavalla kaikki akvaariossa oleva lika ja roskat suodatetaan pois puhdistamatta säiliötä.

On suositeltavaa tarkkailla bakteereja tai muita organismeja, jotka voivat olla haitallisia meriapinoillesi, ja poistaa ne mahdollisimman pian. Tämä ei ole osa akvaariosi yleispuhdistusta, vaan pikemminkin varotoimenpiteenä meriapinoiden pitämiseksi terveinä.

Lisää vettä akvaarioosi

Akvaariossa tai säiliössä oleva vesi haihtuu ajan myötä. Tämä puolestaan ​​lisää suolapitoisuutta vedessä, johon meriapinat sopeutuvat eivätkä aiheuta niille haittaa korkean suolansietokykynsä vuoksi.

Voit täyttää säiliöön/akvaarioon lisää vettä, kun veden taso laskee. Veden täyttö tulee tehdä hitaasti ja käyttää huoneenlämpöistä vettä.

Hanavesi ei ole paras vesi käytettäväksi ja keitetty tai tislattu vesi on parempi.

Ole varovainen meriapinoillasi käytettävien tuotteiden suhteen

Pesuaineet voivat olla erittäin haitallisia meriapinoillesi ja joillekin kemikaaleille. Monet meriapinoiden omistajat käyttävät koristeita tai leluja akvaarioissaan.

Näiden lelujen tai koristeiden on oltava turvallisia käytettäväksi akvaariossa, koska ne voidaan tehdä kemikaaleista tai tuotteista, jotka voivat olla myrkyllisiä meriapinoillesi.

Muut akvaarion puhdistamiseen käytetyt esineet tai akvaarioon sen puhdistamiseksi asetetut esineet voidaan pestä kovilla pesuaineilla. Näiden käyttäminen akvaariossa voi saada meriapinoita sairaaksi.

Varovaisuutta vaaditaan, kun asetat mitä tahansa esinettä meriapinoiden akvaarioon. sen on oltava turvallista käyttää eikä vahingoita pieniä lemmikkejäsi.

Yleiset virheet, jotka vaikuttavat meriapinoiden elinikään

Meriapinat ovat merkittäviä olentoja; ne on päivätty 100 miljoonaa vuotta sitten ja ne voivat selviytyä monista mahdottomista olosuhteista. Vaikka niiden selviytymistaidot ovat vaikuttavia, on muutamia yleisiä virheitä, jotka voivat vaikuttaa vakavasti meriapinojesi elinikään.

Meriapinoiden ruokkiminen väärällä ruoalla

Meriapinat voivat elää levistä, jotka yleensä kasvavat niiden säiliössä ajan myötä. Ruokavaihtoehdot imevät, sillä spirulinaa, hiivaa ja jauhelevää voidaan antaa myös meriapinoille.

Meriapinat eivät voi syödä kalaruokaa, ja jotkut meriapinoiden omistajat pitävät kalaruokaa erinomaisena vaihtoehtoisena ravintolähteenä meriapinoille.

Vesijohtoveden käyttäminen tislatun, keitetyn tai pullotetun veden sijaan

Pullotettua, keitettyä tai tislattua vettä tulee käyttää, ja vesijohtovettä tulee välttää meriapinoiden akvaariossa. Vesijohtovesi voi sisältää klooria tai muita myrkkyjä, jotka voivat vaikuttaa meriapinojesi terveyteen.

Jos lisäät säiliötäsi, on suositeltavaa käyttää meriapinoilla vain tislattua, keitettyä tai pullotettua vettä.

Meriapinoiden laittaminen akvaarioon kalojen kanssa

Jos molempia pidetään lemmikkeinä, meriapinat ja kalat eivät ole hyvä yhdistelmä akvaariossasi. Kalat rakastavat meriapinoita, ja kalasi päätyvät todennäköisesti syömään meriapinoitasi.

Meriapinoita pidetään parhaiten omassa akvaariossaan, eikä niitä lisätä akvaarioon, jossa on kalaa.

Liian monta meriapinoita yhdessä akvaariossa

Liian monta meriapinoita yhdessä akvaariossa voi lyhentää meriapinojesi elinikää. Jos akvaariosi on liian pieni, meriapinoilla ei ehkä ole tarpeeksi tilaa elää. Myös ylisyöttäminen voi tapahtua, ja säiliön happitaso on saattanut laskea ja se on ilmastettava.

Ihannetapauksessa haluat erottaa vauvat ja aikuiset kahteen erilliseen säiliöön. tämä loisi heille myös tarpeeksi tilaa asua.

Ei poista bakteereja akvaariostasi

Meriapinat elävät omassa ekosysteemissään, joka koostuu jätetuotteista, ruoasta ja meriapinoiden munista, jotka voivat upota akvaarion pohjalle. Tämä ekosysteemi voi olla altis tiettyjen bakteerien kasvulle.

Nämä bakteerit muistuttavat usein puuvillaa ja voivat kellua vedessä meriapinoiden kanssa. Tämä tulee poistaa varovasti, jotta meriapinoita ei häiritä, jotta meriapinat pysyvät terveinä.

Lopulliset ajatukset

Meriapinat ovat upeita pieniä lemmikkejä, jotka voidaan herättää henkiin. Akvaariossa pidetyt meriapinat voivat elää tyypillisesti jopa kaksi vuotta asianmukaisella hoidolla. Ankarista ympäristöolosuhteista johtuen meriapinoiden elinikä luonnossa on lyhyempi, yleensä noin kuusi kuukautta.

Meriapinojesi eliniän pidentäminen vaatii vähän rakkautta, pienen akvaarion ja paljon huolenpitoa. Tämä uutuuslemmikki pysyy varmasti mysteerinä suosikkina nykyisten ja tulevien sukupolvien keskuudessa.

Kuinka kauan meriapinat elävät? (Lisä vinkkejä eliniän pidentämiseen) (1)

Jeff

Minulla on kandidaatin tutkinto tietojärjestelmistä ja yli 10 vuoden kokemus IT-alalta. Minulla on vaimo ja kaksi lasta, ja rakastan viedä heidät eläintarhaan katsomaan kaikkia eläimiä. Kasvoin koirien ja kalojen kanssa, ja minulla on nyt kaksi koiraa ja kaksi kissaa. Olen myös soittanut kitaraa lähes 20 vuotta ja rakastan musiikin kirjoittamista, vaikka siihen on nykyään vaikea löytää aikaa.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated: 26/10/2023

Views: 6459

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.