Kuinka kauan papukaijat elävät? (105 rodun elinikä) - WooParrot (2023)

Toisin kuin monet muut nisäkkäät ja linnut, papukaijat elävät paljon pidempään. Ja se on yksi tärkeimmistä ominaisuuksistasuositut lemmikkipapukaijat,on niiden pitkä elinikä joko vankeudessa tai luonnossa. Papukaijat elävät kuitenkin pidempään vankeudessa eläinlääkärin hoidon, petoeläinten puuttumisen ja ravinnon runsauden vuoksi.

Sisällysluettelo

Papukaijan ruokinta

Papukaijan ruokinta

Joten kuinka kauan papukaijat elävät?

Asianmukaisella hoidolla tietyt papukaijarodut voivat elää jopa 80-vuotiaiksi, ja nämä ovat isommista roduista, kuten ara ja afrikkalainen harmaa. Pienemmät rodut voivat elää pitkään verrattuna muihin lintuihin ja nisäkkäisiin ja voivat elää jopa 30-35-vuotiaiksi.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että villi papukaijoilla olisi lyhyempi elinikä. Sitä vastoin jotkut villit papukaijat elävät pidempään luonnossa kuin ikäisensä vankeudessa, ja tämä johtuu useimmiten yhden tai useamman edellä mainitun tekijän puuttumisesta tai vain siitä, että omistajalla ei ole kokemusta papukaijan kasvattamisesta yhtä terveenä kuin se. pitäisi.

Ja tässä artikkelissa yritämme kattaa useimpien lemmikkeinä tunnettujen papukaijojen eliniän. Ja ilman pitkiä puheita mennään tähän….

Kuinka kauan papukaijat elävät? (105 rodun elinikä) - WooParrot (1)

Papukaijojen keskimääräinen elinikä

Jotkut papukaijat voivat elää kauemmin kuin omistajansa, kun taas toisten elinajanodote on lyhyempi. Ja tämä riippuu monista aiemmin mainituista tekijöistä. Kuitenkin tärkein tekijä on papukaijan rotu. Suuremmat papukaijat elävät yleensä pidempään kuin pienemmät rodut. Toinen tärkeä tekijä on papukaijan mielenterveys, ja kyllä, papukaijat voivat saada ja kärsiä mielenterveysongelmista. Itse asiassa useimmat papukaijat ovat alttiita kehittämään tällaisia ​​ongelmia.

Tämän lisäksi papukaijaperheeseen kuuluu yli 250 lajia, ja jokaisella lajilla on oma elinajanodote. Tämä luettelo sisältää suosituimmat rodut, joko lemmikkeinä tai villinä.

Kakadu papukaija

Kakapo on Uudesta-Seelannista kotoisin oleva lentokyvytön papukaijalaji, ja se on yksi ystävällisimmistä papukaijoista. Ja tämä luonto asetti heidät sukupuuttoon. Uuden-Seelannin hallituksen ponnistelut ovat kuitenkin pelastaneet lajin sen jälkeen, kun laji on mennyt alle 50 luonnonvaraisen yksilön kokonaispopulaatioon.

Nykyään ei ole lemmikkikakapoa, mutta ennen, kun eurooppalaiset saapuivat Uuteen-Seelantiin, näitä papukaijoja kohdeltiin lemmikkeinä ja useammin saaliina. Ja nämä syyt saivat heidät laskemaan uhanalaisten luokkaan.

Kakapo voi kuitenkin elää luonnossa 40-80 vuotta.

Arat

Ara on suuri papukaijalaji, ja jokaisella araperheen alatyypillä on oma elinajanodote, ja useimmissa tapauksissa hyasinttiarat elävät pidempään kuin muut ararodut, ja se voi saavuttaa 60-70 vuotta vankeudessa, koska asianmukaista hoitoa, jonka he oletettavasti saavat. Luonnossa hyasinttiarat voivat elää jopa 50-vuotiaiksi.

Pienemmillä araroduilla on lyhyempi elinikä. Hahnin ara, jonka elinikä on 30 vuotta, miniara voi elää jopa 25 vuotta, ovat vain kaksi esimerkkiä.

Tässä on vielä 14 aratyyppiä:

RotuOdotettu elinikä
Scarlet Macaw50-70 vuotta
Spixin ara50-70 vuotta
Sininen ja keltainen arajopa 70 vuotta
Punainen ja vihreä ara20-60 vuotta
Punalapainen ara25-40 vuotta
Sotilaallinen ara50-60 vuotta
Sinikurkainen arajopa 80 vuotta
Kastanjaetuinen ara30-80 vuotta
Suuri vihreä ara50-60 vuotta
Sinisiipinen arajopa 60 vuotta
Learin ara30-50 vuotta
Punaetuinen ara25-50 vuotta
Kultakauluksinen arajopa 50 vuotta
Punavatsainen ara30-40 vuotta
Sinipäinen ara30-40 vuotta
Kuuban arajopa 40 vuotta

Afrikan harmaat

Suosituin papukaijalaji on afrikkalainen harmaa. Tämän ihanan rodun elinikä luonnossa on 23 vuotta. Vankeudessa se voidaan kasvattaa merkittävästi asianmukaisella hoidolla 50-70 vuoteen.

Itse asiassa afrikkalaisella harmaalla lajilla on 2 alatyyppiä, Kongon afrikkalainen harmaa ja Timnah African Grey, jotka elävät vankeudessa 40–60 vuotta.

Kakadut

Kakadu on suuri papukaijaperhe, johon kuuluu noin20 alatyyppiä. Jokaisella tyypillä on omat mieltymyksensä, ominaisuutensa ja käyttöikänsä. Ja nämä ovat:

RotuOdotettu elinikä
Keltapyrstöinen musta kakadujopa 50 vuotta
Keltaharjakakadu20-40 vuotta
Valkoharjakakadu40-60 vuotta
Länsi Corella25-30 vuotta
Rikkiharjakakadu20-40 vuotta
Baudinin musta kakadu25-50 vuotta
Sinisilmäinen kakadujopa 50 vuotta
Carnabyn musta kakadu25-50 vuotta
Cockatiel10-14 vuotta
Punainen tuuletettu kakadujopa 40 vuotta
Ducorps Corellajopa 50 vuotta
Galah kakadujopa 40 vuotta
Gang-Gang Kakadu60 vuotta ja enemmän
Kiiltävä musta kakadu20-40 vuotta
Goffinin kakadujopa 40 vuotta
Pikku Corella50-80 vuotta
Majuri Mitchellin kakadu40-80 vuotta
Molukkien kakadu70 vuotta
Musta palmukakadu80-90 vuotta
Punahäntäinen musta kakadu45-50 vuotta

Amazonian papukaijat

Amazonian papukaijaperhe on yksi suurimmista perheistä. Se käsittää noin 35 papukaijan alatyyppiä. Noin 12 rotua tiedetään kuitenkin olevan lemmikkejä, ja ne ovat:

RotuOdotettu elinikä
Keltakruunuinen Amazonin papukaija80-100 vuotta
Keltanapainen Amazonin papukaijajopa 80 vuotta
Kaksinkertainen keltapäinen Amazonin papukaijajopa 80 vuotta
Oranssisiipinen Amazonin papukaijajopa 50 vuotta
Panama Amazonin papukaijajopa 60 vuotta
Punainen Amazonin papukaijajopa 80 vuotta
Silmälasillinen Amazon-papukaija40 vuotta ja enemmän
Jauhoinen Amazon-papukaija60-80 vuotta
Lilakruunuinen Amazonin papukaijajopa 50 vuotta
Sinirintainen Amazon-papukaijajopa 35 vuotta
Lilacine Amazon Papukaija40-60 vuotta
Mustanokkainen Amazon-papukaija12 vuotta

Conures

Conures on todella ihana ja ystävällinen papukaijaperhe. Ei ole varmaa lukua siitä, kuinka monta alatyyppiä tähän perheeseen kuuluu. On kuitenkin olemassa noin 15 alatyyppiä, jotka tunnetaan lemmikkeinä. Ja ne ovat:

RotuOdotettu elinikä
Green-cheeked Conurejopa 25 vuotta
Jenday Conure25-30 vuotta
Nimeni on Conure15-30 vuotta
White-Eyed Conure25-30 vuotta
Baijerin kuningatar Conurejopa 30 vuotta
Punanaamioinen Conurejopa 50 vuotta
Nanday Conurejopa 30 vuotta
Patagonian Conurejopa 30 vuotta
Half-Moon Conure24-30 vuotta
Mitred Conure20-30 vuotta
Austral Conure30 vuotta ja enemmän
Dusky-Headed Conure35-40 vuotta
Sinikruunuinen Conure20-30 vuotta
Kultahattuinen Conure20-30 vuotta
Peach-Fronted Conure20-30 vuotta

Kveekarit

Quaker on pieni papukaijaperhe, jolla on 4 tunnustettua alatyyppiä. Niiden välillä ei ole merkittäviä eroja, ja ainoa asia saattaa olla paikka, josta kukin alatyyppi on peräisin. Tämä rotu voi elää asianmukaisella hoidolla jopa 30 vuotta. Ja jos sinulla on kveekeripapukaija, suosittelen lukemaan artikkelin, jonka olen kirjoittanut kuinka se tehdäänlisää elinikääkveekeristäsi taimikä tahansa muu papukaija.

Budgies

Lemmikeinä on kahta eri tyyppiä undulaatteja. Amerikkalaiset ja englantilaiset undulaatit ovat molemmat samanlaisia, ja niillä on myös sama elinajanodote, joka voi olla 8 vuotta luonnossa ja 15-20 vuotta vankeudessa.

Rakastavaiset

Lovebirds on todella suuri perhe papukaijoja, joissa on yli 30 alatyyppiä, kun taas lemmikkilintuja voidaan rajoittaa 9 rotuun, joilla on eri elinikä, ja ne ovat:

RotuOdotettu elinikä
Ruusunpunainen tai persikkanaamainen rakaslintu12-15 vuotta
Mustanaamioinen tai keltainen kaulus15 vuotta ja enemmän
Fischerin rakaslinnut12-15 vuotta
Nyasa tai Lilian's Lovebirds10-20 vuotta
Black-cheeked Lovebirdsjopa 19 vuotta
Mustasiipinen tai Abessinian rakaslintu20-30 vuotta
Madagaskar tai harmaapäiset rakaslinnut10-20 vuotta
Punanaamaiset rakaslinnut19-24 vuotta
Black-Collared tai Swindern’s Lovebird10-15 vuotta

Eclectus papukaija

Eclectus papukaija on ainutlaatuinen papukaijalaji, joka viihtyy enimmäkseen syömällä hedelmiä ja mehukkaita kasviksia pienemmillä määrillä siemeniä ja pähkinöitä, ja tämä on toisin kuin muut papukaijat, jotka viihtyvät pääasiassa syömällä siemeniä ja pähkinöitä. Tämä papukaija voi elää jopa 40 vuotta asianmukaisella hoidolla, ja harvoissa tapauksissa jopa enemmän.

Loriketit

Lorikeet on suuri papukaijaperhe, jolla on yli 50 alatyyppiä. Kyllä, kaikkia näitä tyyppejä ei pidetä lemmikkeinä. On kuitenkin olemassa 12 lorikeetin alatyyppiä, jotka tunnetaan lemmikkeinä, ja ne ovat:

RotuOdotettu elinikä
Musta Lory18 vuotta
Mustahattinen Loryjopa 25 vuotta
Mustasiipinen Loryjopa 30 vuotta
Siniraitainen Lory15-30 vuotta
Kardinaali Lory25-23 vuotta
Duivenboden Lory18 vuotta
Edwardin Lory28-32 vuotta
Rainbow Lory10-15 vuotta
Punainen Lory20-28 vuotta
Violettikaulainen Loryjopa 15 vuotta
Keltaselkäinen chattering Lory30 vuotta ja enemmän
Keltaraitainen Loryjopa 20 vuotta

Senegalin papukaija

Senegalin papukaija on toinen hiljainen ja ihana papukaijarotu. Tässä perheessä on 3 alatyyppiä, ja niillä kaikilla on eniten ominaisuuksia ja tähän sisältyy odotettu elinikä. Senegalin papukaijat elävät 30-40 vuoden iässä riippuen ruoan laadusta ja hoidosta, jota ne saavat vankeudessa.

Pionus papukaijat

Pionus on 5 suuren jäsenen perhe, joka kasvaa jopa 12 tuumaksi, ja kunkin tyypin välillä on värieroja. Tästä papukaijaperheestä voi kuitenkin tehdä todella hauskoja ja ihania lemmikkejä, ja ne voivat elää 25-40 vuotta asianmukaisella hoidolla ja terveellisellä ruokavaliolla.

Sormuskaulaiset papukaijat

Ring-Necked on perhe, jossa on noin 14 alatyyppiä, ja jokaisella alatyypillä on omat alatyyppinsä. Ja aina, kun lasket kaikki alatyyppien alatyypit, kokonaismäärä voi olla yli 50. Kaikkia ei kuitenkaan tunneta lemmikkeinä. Suosituimmat Ring-Necked-perhetyypit ovat:

RotuOdotettu elinikä
Alexandrine papukaijatjopa 30 vuotta
Intian sormusjopa 30 vuotta
Viikset / Viikset / Java papukaijatjopa 25 vuotta
Plum-headed Parakeets eli Plumheads10-18 vuotta
Ruusunrenkaiset papukaijat25-30 vuotta
Slatyheaded papukaijat15-25 vuotta

Papukaijat

Parrotlet on perhe, jossa on noin 18 pientä papukaijalajia, jotka voivat kasvaa noin 5 tuumaa korkeiksi. Tämä rotu on samanlainen kuin kveekaripapukaijat, molemmat eivät ole sukulaisia. Papukaijat voivat elää lemmikkinä 15-20 vuotta ja paljon lyhyemmän eliniän luonnossa.

Caique papukaija

Caique papukaijat ovat vain 2 alatyyppiä, White-bellied Caique, joiden elinajanodote on 25-40 vuotta. Toinen alatyyppi on Black-headed Caique, jonka elinajanodote on myös jopa 40 vuotta. Tämä pitkäikäisyys voidaan kuitenkin saavuttaa useimmiten vankeudessa asianmukaisella hoidolla.

/.

3 vanhinta papukaijaa

Poikkeustapauksia on3 papukaijaajotka elivät todella pitkän iän, ja joskus se on enemmän kuin heidän luonnollinen elinajanodote. Yksi niistä on todistettu tapaus, kun taas kaksi muuta ovat vain väitteitä. Oli miten oli, se ei kiellä, että nämä 3 papukaijaa ovat eläneet pitkän onnellisen elämän. Ja nämä 3 ovat:

  • Charlie
  • Poncho
  • keksit

Charlie

Charlie oli sininen ja keltainen naaras ara, jonka väitettiin elävän 114 vuotta. Näitä väitteitä ei kuitenkaan ole todistettu. Silti siitä ilmoitettiin viimeksi vuonna 2014, eikä tiedetä, elääkö se edelleen.

Poncho

Poncho, vihreä ja punainen naarasara, joka oli Hollywood-tähti, joka esiintyi useissa elokuvissa Jim Careyn ja Eddie Murphyn kanssa. Yhdessä kuuluisan 102 dalmatialaisen elokuvan kanssa, joka äänitettiin Britanniassa. Poncho kuoli 91-vuotiaana vuonna 2016.

keksit

Cookie on kakaduperheen vanhin papukaija. Hän kuuluu suuren Mitchellin alatyyppiin, ja todistettiin, että hän eli 83-vuotiaaksi ja kuoli vuonna 2016.

Lopulliset ajatukset

Lopullinen ajatus papukaijojen elinajasta on se, että näillä lajilla ei ole tiettyä ikää, jonka taatusti elää. Ja lajit, jotka sisällytin tähän artikkeliin, ja enimmäkseen lemmikki papukaijat joidenkin harvinaisten ja uhanalaisten lajien kanssa. On monia lajeja, joiden pitkästä eliniästä ei tiedetä tietoa.

Nämä yllä olevissa taulukoissa mainitut elinajat ovat enimmäkseen mahdollisia asianmukaisella hoidolla, monet näistä roduista elävät paljon lyhyemmän eliniän vankeudessa kokemuksen puutteen ja puutteellisten ruokavaliojärjestelmien vuoksi.

Ja joo, siinä se on. Toivon, että tämä artikkeli on informatiivinen ja helppo sulattaa. Kiitos, että luit…

lähde1
lähde2
lähde3
lähde4

Kuinka kauan papukaijat elävät? (105 rodun elinikä) - WooParrot (2)

Sadeq

Hei, nimeni on sadeq ja olen pakkomielle papukaijasta. Olen täällä kertomassa kaiken lemmikkipapukaijojen kasvattamisesta ja kuinka olla hyviä omistajia linnullesi.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated: 08/25/2023

Views: 6079

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.