Kuinka nuo "Barbie-unelmatalot" heräsivät henkiin: "Meidän kaikkien piti uskoa siihen" (2023)

Mainos

OHITA MAINOS

Tukema

OHITA MAINOS

Tehdäkseen Barbieland-laitteistaan ​​totta elokuvan tuotantotiimi otti surrealistisen käyttöön kirkkaan vaaleanpunaisen ja kutistetun mittasuhteen ansiosta.

  • 6

Kuinka nuo "Barbie-unelmatalot" heräsivät henkiin: "Meidän kaikkien piti uskoa siihen" (1)

Tekijä:Kyle Buchanan

Moneen kertaan Oscar-ehdokkaat tuotantosuunnittelija Sarah Greenwood ja lavastussisustaja Katie Spencer työskennellessään elokuvien, kuten "Atonement", "Anna Karenina" ja "Darkest Hour" parissa, joutuivat muuttamaan äänimaisemat aikakauden tarkkoiksi lavastuksillaan. erityistä huomiota yksityiskohtiin, jotta nämä tilat voidaan kirjoa tekstuurilla ja sielulla.

Ja vaikka nuo tehtävät olivat vaativia – jos yksikin asia näytti väärältä, se saattoi hälventää elokuvan aikakauden illuusion – ne eivät osoittautuneet vastineeksi kirkkaan vaaleanpunaiselle studiokomedialle, joka on Greta Gerwigin."Barbie."

"Se oli yksi vaikeimmista filosofisista, älyllisimmistä ja aivotyöstä, mitä olemme koskaan tehneet", Greenwood kertoi minulle viime viikolla videopuhelun aikana Spencerin kanssa. "Kuinka se voi olla? Se on "Barbie". Mutta se todella oli."

Toisaalta, koska elokuva toimii useilla tasoilla, monet asiat "Barbiessa" ovat räikeämpiä kuin voisi odottaa: Vaikka kyseessä on ison budjetin elokuva, joka perustuu Mattel-leluun, Gerwig ja hänen käsikirjoittajansa Noah Baumbach poseeraavat paljon. tärkeitä kysymyksiä elämästä ja naiseudesta kauttaaltaan. Greenwoodin ja Spencerin suunnittelemissa visuaalisesti häikäisevissä Barbie Dreamhousesissa – joissa Margot Robbie Barbiena ja Ryan Gosling Keninä – vaativat pienimmätkin yksityiskohdat taustalla useiden kuukausien eksistentiaalista pohdintaa.

"Kaikki otetaan huomioon", Spencer sanoi. "Ehdottomasti kaikki."

Vaikka Gerwig tuli mukaan projektiin vilpittömänä Barbie-faniona, Greenwoodilla ja Spencerillä ei ollut henkilökohtaista historiaa nuken kanssa. "Kummankaan meistä Barbie ei kasvanut", Spencer sanoi. "Luulen, että olimme kuin suuri osa väestöstä, jotenkin melko tuomitsevia Barbieta kohtaan."

Kuva

Silti Gerwigin innostuksen valloittamana naiset heittäytyivät intensiiviseen tutkimukseen. Heidän ohjeensa oli säilyttää leikin tunne, minkä vuoksi Barbien kodissa ei ole portaita: Miksi nukke ihastuisi alas portaita, kun hän voisi ottaa pyöreän vaaleanpunaisen liukumäen tai, mikä vielä parempi, kellua sulavasti alas katolta. jos lapsen näkymätön käsi ohjaa?

"Meidän kaikkien piti uskoa siihen yhtä paljon kuin se olisi avaruuselokuva tai aikakausielokuva", Spencer sanoi. "Meidän piti tutkia sitä ikään kuin se olisi vuodelta 1780."

Ensin suunnittelijat tutkivat vintageaBarbie Dreamhouse, havaitsi sen olevan paljon ahtaampi kuin he odottivat: Klassisen mittainen Barbie pystyi laiduntamaan jokaisen huoneen kattoa yksinkertaisesti kääntämällä käsivartta ylöspäin.

Tämän tunteen simuloimiseksi "elokuvan Dreamhouset ovat 23 prosenttia pienempiä kuin ne olisivat, samoin kuin autot ja tiet", Greenwood sanoi. "Kun pienennät taloa, saat Margotin ja Ryanin kaltaiset näyttelijät näyttämään suuremmilta, mikä saa koko jutun näyttämään "lelulta".

Sen sijaan, että Greenwood ja Spencer olisivat mukauttaneet Dreamhouseja tuntumaan todellisemmalta, he esittivät surrealistisuuttaan. Kun Barbie avaa jääkaappinsa, useimmat ruoat ovat yksinkertaisesti litteitä sarjakuvatarroja. Hänen iso kuppinsa ei sisällä nestettä – miksi sen pitäisi, kun Barbie ei juo? - ja hänen hammasharjansa koko on vieläkin liioiteltu, koska se on sellainen rekvisiitta, jonka lapsi saattaa löytää mukana nukkekodissa.

"Kun olet tehnyt sen kerran tai kaksi, ne nukkehetket, se tekee kaikesta uskottavan", Spencer sanoi.

Muutamien seinien takia Barbie Dreamhouset ovat "avoimen suunnitelman" määritelmä, joka esitti omat logistiset ongelmansa. "Suunnittelet jotain, mitä itse asiassa ei ole olemassa", sanoi Greenwood, joka sai inspiraationsa museon dioraamista loihtiakseen taustakerroksia, jotka täyttäisivät jokaisen kuvan. Koska tärkeimmät Barbiemme asuvat umpikujassa – itse asiassa se on i-kirjaimen piste kiemuraisilla teillä, jotka merkitsevät sanaa ”Barbieland”, jokaisesta Dreamhousesta on näkymä useisiin muihin unelmataloihin, kun taas sininen taivas ja violetit vuoret niitä ympäröivät maalattiin käsin 800 jalkaa pitkälle taustalle, jonka tarkoituksena oli muistuttaa vanhanaikaisia ​​soundstage-musikaaleja.

Jos se tuntuu keinotekoiselta, se on se pointti: miksi säilyttää neljäs seinä koteihin, joissa aluksi ei ole juurikaan seiniä? "Se on väärennös, mikä on täydellistä", Greenwood sanoi. "Se oli melkein brechtilaista tapaa, jolla Greta lähestyi sitä."

Kuva

Barbien takassa ei ole varsinaista tulta eikä hänen uima-altaassasa vettä, koska Barbieland on vailla elementtejä ja on hermeettisesti suljettu kuin lelulaatikko. Ei ole olemassa edes valkoisia, mustia tai ruskeita: Kaikki Dreamhousessa, joka tyypillisesti olisi näitä värejä, on vain erilainen vaaleanpunainen sävy, jonka pääasiallinen fuksia on niin kirkas, että tuotanto siivosi maalitoimittajansa jokaisesta ämpäristä.

"Kaikkien muiden värien, kuten bluesin, oli nostettava alkua", Greenwood sanoi viitaten niiden intensiivisyyteen.

Umpikujan varrella sijaitsevat Dreamhouset suunniteltiin vuosisadan puolivälin moderniin tyyliin, joka tuo mieleen Barbien keksimisen ajan. "Palasimme jatkuvasti Palm Springsin estetiikkaan", Spencer sanoi. Toisin kuin noissa kodeissa, jotka erottuivat puhtaista ja yksinkertaisista linjoista, oli Weird Barbien (Kate McKinnon) omistama postmoderni talo kukkulalla – outojen kulmien ja ristiriitaisten värien mellakka, ikään kuin Pee-ween leikkimökki nousisi keskelle huolellisesti rakennettu pop-up kirja.

"Se oli aikoinaan Dreamhouse, ja kaikki meni vähän sekaisin, kuten hän", Greenwood sanoi. "Mikään siellä ei ollut suoraa, sanan missään merkityksessä."

Kuten sen omistaja, jonka kasvot ovat raaputusjälkiä, Weird Barbien talon seiniä koristavat doodle-kuviot ja pyörteet, ja esillä on paljon muita värejä vaaleanpunaisen lisäksi. (Yhden seinän pääväri on tasainen,haukkua, vihreä.) Muut Barbit kohtelevat hänen kotiaan kuin se olisi noidan talo, mutta et voi kiistää, että Oudolla Barbiella on silmä. Greenwood ja Spencer valitsivat hänen epäsäännöllisen sateenkaarimattonsa suosikiksi, jonka kaikki toivoivat saavansa kotiin.

"Me kaikki halusimme hänen mattonsa, mutta se on mennyt Warner Brosin tavaravarastoon", Spencer sanoi. "Mutta rakastan sitä tosiasiaa, että tässä holvissa, jossa sinun täytyy käydä läpi niin paljon turvallisuutta, sinulla on Batmobile ja sitten sinulla on Barbien auto."

Outo Barbien talo ei ole elokuvan ainoa poikkeama: Myöhemmin tarinassa, kun matka todelliseen maailmaan vihjaa Kenin patriarkaatin valtaan, hän palaa kotiin ja kehottaa muita Keniä muuttamaan vaaleanpunaisen ja tyttömäisen Barbielandin omakseen. oma henkilökohtainen "Ken-dom". Pian he ovat ottaneet vihamielisen haltuunsa Dreamhouses -rakennukset, jotka on nimetty uudelleen "Mojo Dojo Casa -taloiksi" ja antaneet näille rakennuksille ihmisen luolan muodonmuutoksen, joka on täynnä La-Z-Boyja, minijääkaappeja ja kauhistuttavia hevosurheilun lampunvarjostimia.

Kuva

"Meidän piti palata takaisin Gretan luo ja sanoa, todella?Todella ruma?Greenwood sanoi. "Mutta rumuudessa on myös puhtautta, koska se on rajoitettu kitalaki."

Tämä johtuu siitä, että nämä himbot eivät ole varmoja, minne heidän ryöstetyn swaginsa pitäisi mennä tai mitä suurin osa siitä tekee. Grillit on asetettu satunnaisesti uuneihin, mehupuristimet ovat täynnä Doritoja, ja jokaisen Mojo Dojo Casa Housen taulutelevisiot on viritetty samaan hypnoottisesti banaaliin hevosen ikuiseen laukkaamiseen.

"Hän ei ole sisustussuunnittelija, Ken", Spencer sanoi nauraen. "Mutta voinko vain sanoa, että suuri osa miehistöstä halusi ostaa asioita Ken-domista. En kerro kuka, mutta monet heistä ostivat. ”

Elokuva kuvattiin viime vuonna Warner Brosin Leavesden Studiosilla, noin 20 kilometriä Lontoosta luoteeseen, ja kun tieto värikkäistä lavasteista levisi, tuotanto houkutteli nopeasti melkoisen osan kävijöistä. "Kuvasimme englantilaisessa talvessa, harmaa ja musta lumesta", Greenwood sanoi. "Joten kaikki tulisivat sinne vain pitämään valoa ja kesää."

Spencer lisäsi: ”Se teki ihmiset onnelliseksi. Et voinut muuta kuin hymyillä."

Ja entä sen valmistajat? Vaikuttiko kaikki näillä "Barbie-sarjoilla" vietetty aika heidän henkilökohtaiseen palettiinsa? Kyllä, tunnusti Greenwood.

"Olen maalannut makuuhuoneeni vaaleanpunaiseksi, kirjaimellisesti", hän sanoi. "En ollut koskaan aiemmin maalannut mitään vaaleanpunaiseksi. Rakastan vaaleanpunaista nyt!"

Kyle Buchananon popkulttuurin toimittaja ja toimiiProjektionisti, The Timesin palkintokauden kolumnisti. Hän on kirjoittanut teoksen "Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road". Lisää Kyle Buchananista

Tämän artikkelin versio ilmestyy painettuna, jakso

C

, Sivu

1

New Yorkin painoksesta

otsikolla:

Näin saamme unelma(talon) eloon.Tilaa uusintapainos|Tämän päivän lehti|Tilaa

6

  • 6

Mainos

OHITA MAINOS

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated: 21/08/2023

Views: 5987

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.