Mikä on yleinen vastuuvakuutus? - Coterie-vakuutus (2023)

11. helmikuuta 2021

Insurance 101 -video:

Mitä tapahtuisi pienelle yrityksellesi, jos asiakas liukastuisi lattialle ja loukkaisi itsensä tai jos paikan päällä sattunut vahinko tuhoaisi asiakkaasi omaisuuden? Sinut todennäköisesti haastaa oikeuteen vahingonkorvauksista. Ilman riittäviä tuloja tai säästöjä olisit koukussa jopa miljoonien dollarien korvauksiin – ellei yritystäsi ole suojattu yleisellä vastuuvakuutuksella.

Kaupallinen yleisvastuuvakuutussuojaa pienyritystäsi vastuulta katetuista vaatimuksista kolmannen osapuolen omaisuudelle ja kolmannen osapuolen ruumiille tai maineelle aiheutuneista vahingoista. Vaikka se on yksi yritysvakuutuksen perusmuodoista, yleinen vastuuvakuutus (GL) on usein vaadittu osavaltion lain, alan säännösten tai asiakkaiden ja asiakkaiden kanssa, joiden kanssa työskentelet.

Yleinen vastuuvakuutus on hyödyllinenkaikenlaista pienyritystä, työvoimavaltaisimmasta rakennusyrityksestä hiljaisimpaan suunnittelutoimistoon. Valitettavasti vain54 prosenttiaPienyrityksistä oli vastuuvakuutus vuonna 2018.

Ilman yleistä vastuuvakuutusta pienyrityksesi olisi vastuussa:

 • Asiakkaan tai asiakkaan omaisuudelle aiheutunut vahinko
 • Asiakkaan tai asiakkaan aiheuttama fyysinen vamma tai ruumiinvamma
 • Toisen puolueen maineen vahingoittaminen

Monissa tapauksissa tällaisia ​​vaateita vastaan ​​puolustamisesta aiheutuvat kustannukset voivat nousta nopeasti – mahdollisesti miljooniin dollareihin. Ellei pienyritykselläsi ole helposti varaa tällaisiin maksuihin, olisi viisasta harkita yleistä vastuuvakuutusta.

Miten yleinen vastuuvakuutus toimii?

On järkevää olettaa, että et ole tarkoituksella vahingoittamassa asiakkaita tai tuhoamassa heidän omaisuuttaan, mutta onnettomuuksia tapahtuu. Vaikka olet kuinka varovainen, joitain asioita ei vain voida estää.

Valitettavasti voit silti olla vastuussa odottamattomien tapahtumien seurauksena aiheutuneista vahingoista.

Yleisvastuuvakuutus siirtää tämän vastuun vakuutuksenantajallesi ja pois sinulta ja yritykseltäsi. GL-vakuutuksestasi korvataan vahingon kärsineen osapuolen kulut – kuten korjaus- tai sairauskulut – sekä yrityksesi puolustaminen oikeudenkäyntien varalta.

Pohjimmiltaan yleisvastuuvakuutus voi pitää sinut liiketoiminnassa tilanteissa, joissa joutuisit muutoin lopettamaan toimintansa ja lopettamaan sen.

Mitä yleinen vastuuvakuutus kattaa?

Yleinen vastuuvakuutus suojaa sinua ja yritystäsi taloudelliselta vastuulta toisen henkilön omaisuudelle, ruumiille tai maineelle aiheutuneista vahingoista.

Yleisvastuuvakuutus kattaa seuraavat kulut:

 • Omaisuusvaurio
 • ruumiinvamman aiheuttamat hoitokulut, mukaan lukien kuolema
 • Mainevaurioita
 • Oikeuskulut
 • Oikeudenkäynnin seurauksena syntyneet tuomiot ja sovintoratkaisut

Se tekeeeisuojella sinua:

 • Vahinko tehtytoyrityksesi, mukaan lukien työntekijäsi – sitä varten tarvitset aYritysten omistajien käytäntö
 • Ammatistasi johtuvat virheet, puutteet, virheet ja huolimattomuus – tämän kattavuuden tarjoaaAmmatillinen vastuuvakuutus

Koska yleinen vastuuvakuutus kattaa fyysiset vahingot ihmisille ja omaisuudelle, se on erityisen tärkeää yrityksille, jotka ovat usein tekemisissä asiakkaiden ja asiakkaiden kanssa kasvokkain.

On tärkeää huomata, että henkilö, joka nostaa kanteen sinua vastaanon pakkopystyt osoittamaan virheesi. Joku ei voi liukastua kotona, murtaa nilkkaansa ja sitten heittää tikkaa karttaan väittääkseen, että se tapahtui yrityksessäsi. On oltava todennettavissa oleva todiste siitä, että tapaus tapahtui sinun huolimattomuudellasi.

Se ei välttämättä tarkoita, ettet olisi vastaanottavassa päässäkevytmielistä oikeudenkäyntiä. Sähköasentajan, joka tekee loistavaa työtä asentaessaan asiakkaalle uuden katkaisijan, on silti puolustauduttava oikeusjuttua vastaan, jonka mukaan hänen työnsä aiheutti tulipalon, vaikka loppujen lopuksi asiakkaan todetaan syyllistyneen asianmukaisten turvatoimien noudattamatta jättämiseen.

Omaisuusvaurio

Yleisvastuuvakuutus suojaa sinua joutumasta korvaamaan toisen henkilön omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Ajatellaan esimerkiksi putkiasentajaa, joka unohtaa sulkea vesiventtiilin ennen kuin katkaisee putken asiakkaan kotona. Kun litraa vettä tulee ulos, se aiheuttaa merkittäviä vahinkoja huoneen lattioille, jalkalistoille ja huonekaluille.

Ilman yleistä vastuuvakuutusta putkimies olisi vastuussa tuhoutuneen siivouksen, korjaamisen ja vaihtamisen kustannuksista – mahdollisiin tuhansiin tai kymmeniin tuhansiin dollareihin.

Ruumiillinen vamma

Yleinen vastuuvakuutussuojaa yritystäsiväitteistä "ruumiinvammasta, sairaudesta tai sairaudesta, mukaan lukien siitä johtuva kuolema". Yleisvastuuvakuutuksestasi korvattaisiin vahingon kärsineelle aiheutuneet hoitokulut ja kulut sekä oikeudellisen puolustuksen kulut.

Vakuutuksestasi riippuen takuu voi sisältää myös vahingothenkistä ja henkistä haittaa.

Esimerkiksi tuotehyllyjä selatessaan asiakas liukastuu läikkyneen omenasosepurkin päälle ja kaatuu saaden hirvittävän päähaavan. Kun soitat hätänumeroon, asiakas kuljetetaan sairaalaan. Hoidon ja leikkauksen seurauksena asiakkaalle aiheutuu tuhansia tai kymmeniä tuhansia dollareita hoitokuluja.

Lopulta asiakas haastaa sinut ja yrityksesi oikeuteen hoitokuluista, menetetyistä tuloista sekä huolimattomuutesi aiheuttamasta kivusta ja kärsimyksestä.

Jos kuulut yleisen vastuuvakuutuksen piiriin, vakuutuksesi kattaa heidän sairauskulunsa ja oikeudenkäyntikulut.

GL-vakuutus ei kuitenkaan korvaa sinulle tai työntekijöillesi aiheutuneita vammoja.

Tuotteet valmistuneet

aikana aiheutuneet vahingotkäsitellä asiaaprojektin tai tuotteen valmistukseen, rakentamiseen, asennukseen tai loppuun saattamiseen liittyvät omaisuusvahinkoja tai ruumiinvammoja koskevat rajoitukset kattavat.

Mutta entä josvalmiiksiprojekti aiheuttaa vahinkoa?

Oletetaan, että puuseppä on palkattu rakentamaan kannen. Työpäivien jälkeen hän ja hänen tiiminsä viimeistelevät kannen rakentamisen, jolloin asunnonomistaja voi nauttia kevättuulesta ja lämpimästä iltapäivän auringosta.

Valitettavasti kansi romahtaa virheen vuoksi. Asunnonomistaja kaatuu ja loukkaantuu, kun taas kansi itse vahingoittaa taloa, jossa kansi repeytyi ankkureistaan.

Tässä tapauksessa puusepän vastuuvakuutuksen kattamat tuotteet maksaisivat sekä talonomistajan sairauskulut että talon korjauskulut.

Henkilövahinko (tai kunnianloukkaus, panettelu ja mainosvamma)

Mitä tulee yleiseen vastuuvakuutukseen, "henkilövahinko" eroaa ruumiinvammoista siinä, että henkilövahinko tarkoittaa vahinkoaaiheuttanut henkilön tai yrityksen mainetta.

Yksinkertaisesti sanottuna henkilövahinkoturva suojaa kunnianloukkauksilta ja mainonnan aiheuttamilta haitoilta.

Sinua voidaan syyttää kunnianloukkauksesta, jos kirjoittamasi lausunto vahingoittaa toisen mainetta. Samoin panetteluun kuuluu pahan puhuminen toisesta, mikä huipentuu toisen henkilön tai yrityksen maineen vahingoittamiseen.

Esimerkiksi ABC Metalsin toimitusjohtaja suunnittelee tapaamisen XYZ Mfg.:n asiakkaan kanssa yrittääkseen voittaa asiakkaan. Kokouksessa ABC:n toimitusjohtaja kertoo asiakkaalle, että XYZ:n omistaja ei ole maksanut veroja 10 vuoteen, ilman todisteita väitteen paikkansapitävyydestä. Asiakas uskoo ABC:n toimitusjohtajaan ja erottaa XYZ:n.

Koska ABC:n toimitusjohtaja valehteli XYZ:n omistajan rehellisyydestä, mikä maksoi jälkimmäisen yrityksen liiketoiminnalle, ABC:n toimitusjohtaja voidaan saattaa vastuuseen panettelusta.

Jos toimitusjohtaja syyttäisi XYZ:n omistajaa virheellisesti samasta asiasta kirjoittamalla - kuten Facebook-julkaisulla tai Google-arvostelulla - toimitusjohtaja joutuisi vastuuseen kunnianloukkauksesta.

Suojana mainonnan aiheuttamilta vahingoilta henkilövahinkoturva suojaa tekijänoikeusrikkomuksia, mainonnan loukkauksia ja yksityisyyden loukkauksia koskevia väitteitä.

Terveydenhuollon maksut

Sairausmaksujen kattavuus on erilainen kuin sairauskulujen kattavuus. Jos muut yleisen vastuuvakuutuksen mukaiset vakuutusturvasi edellyttävät laiminlyönnistä osoittamista puolestasi, sairausvakuutusmaksut eivät maksaosoittamatta vikaakummallekaan osapuolelle.

Tämän kattavuuden ideana on, että vakuutus tarjoaa nopean ja nopean maksun vahingon kärsineelle. Eräänlaisena "hyväuskoisena" vakuutussuojana sairaanhoitomaksut on tarkoitettu kattamaan loukkaantuneen henkilön välittömimmät sairauskulut, mikä vähentää ihannetapauksessa hänen todennäköisyyttään ryhtyä oikeudenkäynteihin.

Ajattele puuseppää, joka asensi valaisimen, mutta ei pystynyt kiinnittämään sitä kunnolla. Myöhemmin valaisin putoaa asunnonomistajan päälle ja murtaa hänen kätensä. Puusepän sairaanhoitomaksut alkaisivat varmistaa, että asunnonomistaja saa nopean korvauksen, joka kattaa hänen välittömät sairauskulut – esimerkiksi murtuneiden luiden, kipsin ja hänen määräämiensa kipulääkkeiden kustannukset.

Talonomistajalla puolestaan ​​on vähemmän syytä haastaa puuseppä oikeuteen. Hän voisi silti nostaa kanteen häntä vastaan ​​– joka katettaisiin hänen ruumiinvammavakuutuksensa perusteella – mutta koska hänen välittömistä sairaanhoitokuluistaan ​​huolehdittiin, hän saattaa päättää jättää asian menemättä (vaikka hän ei todennäköisesti lähetä hänelle lähetteitä milloin tahansa pian).

Kuinka paljon yleisvastuuvakuutusta tarvitset?

Vähimmäisvastuuvakuutuksen vähimmäismäärä, jonka tarvitset, vaihtelee toimialan, asiakkaiden vaatimusten ja mukavuustason mukaan.

Yleensä asiakkaat ja asiakkaat odottavat tai vaativat yrityksiltä korkeita rajoja 500 000 dollaria, 1 000 000 dollaria tai jopa 2 000 000 dollaria.

Vaikka oletkineivaaditaan korkeita kattavuusrajoja, muista: Sinäei tarvitse olla miljonääri tullakseen oikeuteen.

Asiakas, joka lipsahtaa kaupassasi, voi kerätä sairauskuluja yhteensä kymmenien tuhansien dollareiden arvosta – tai enemmän. Samoin sähköasentajan huonokuntoisen asennuksen aiheuttama sähköpalo voi tuhota miljoonan dollarin kodin.

Pidätkö niin paljon rahaa pankkitililläsi nimenomaisessa tarkoituksessa maksaa tällaisista onnettomuuksista?

Vaikka tekisitkin, et todennäköisesti halua maksaa niin paljon rahaa kalliin tuomion tai sovinnon seurauksena.

Siellä yleinen vastuuvakuutus astuu voimaan. Mitä korkeammat vakuutusturvasi rajat ovat, sitä suojatumpi olet ja sitä todennäköisemmin jatkat liiketoimintaa valitettavan omaisuus-, ruumiinvamman tai henkilövahingon vaatimuksen jälkeen.

Miltä yleinen vastuuvakuutus näyttää?

KäytäntötiedotKattavuuden nimiKattavuuden rajat
Evanin putkipalveluHenkilövammat ja omaisuusvahingot1 000 000 $ / 2 000 000 $
1234 Main St.Herjaus ja herjaus1 000 000 $ / 2 000 000 $
Cincinnati, Ohio 45249Tuotteet valmistuneet1 000 000 $ / 2 000 000 $
Terveydenhuollon maksut5 000 dollaria

Yleisvastuuvakuutusasiakirjoissasi on määrätty, millä kattavuudella olet suojattu ja missä määrin – vakuutusraja.

Joissakin tapauksissa huomaat vinoviivan kahden erillisen numeron välissä tietylle kattavuusrajalle. Näitä kutsutaanjaetun rajan kattavuusrajoja.

Jaetun rajan kattavuusrajan kohdalla ensimmäinen numero on sinunvaatimusta kohti,taitapahtumakohtaisesti,kattavuusraja ja toinen numero onvuotuinen,taiaggregaatti,raja.

Oletetaan, että käytät yllä olevaa kaaviota esimerkkinä, että sinulla on 1 000 000 dollarin kattavuus jokaisesta sinua vastaan ​​esitetystä vaateesta tietyn vuoden aikana. Samalla vakuutusyhtiösi rajoittaa kokonaissummaasivuosittainkattavuus 2 000 000 dollaria.

Jos sinua vastaan ​​esitetään vaatimus sairauskuluista, vakuutuksesi maksaisi jopa 1 000 000 dollaria puolustaakseen ja maksaakseen vaatimuksesta johtuvia tuomioita. Jos se maksaa 50 000 dollaria, vuotuinen enimmäisturvasi laskee 1 950 000 dollariin, mutta saat silti enintään 1 000 000 dollarin vahingonkorvauksen jokaisesta seuraavasta vaateesta – ainakin siihen asti, kunnes vuosirajasi putoaa nollaan tai uusi vakuutusvuosi alkaa.

Kuka tarvitsee yleisen vastuuvakuutuksen?

Kaikentyyppiset ja kaikilla toimialoilla toimivat yritykset voivat hyötyä yleisen vastuuvakuutuksen tarjoamista suojauksista. Yleisvastuuvakuutus on kuitenkin enemmän "sininen" vakuutustuote, joka on suunnattu niille yrityksille, jotka:

 • Tapaa kasvokkain asiakkaiden ja asiakkaiden kanssa
 • Työskentele kolmannen osapuolen omistamassa kiinteistössä
 • Markkinoi mainonnan kautta
 • Toimialan sääntelyviranomaiset ovat lain edellyttämiä tai velvoittamia ylläpitämään riittävää yleistä vastuuta

Silti "toimistotyöntekijäYritykset ovat alttiina monille samoille riskeille kuin fyysisesti intensiivisemmät yritykset, vaikkakin vähäisemmässä määrin.

Tämän seurauksena yritykset, jotka todennäköisemmin nostavat korvausvaatimuksen yleistä vastuuvakuutustaan ​​vastaan ​​– kuten putkimiehet, valmistajat tai vähittäiskaupat – maksaisivat korkeamman vakuutusmaksun kuin kyseiset yritykset.Vähemmäntodennäköisesti nostaa kanteen, kuten kirjanpitäjät, graafiset suunnittelijat ja lakimiehet.

Kuinka ostaa yleisvastuuvakuutus

Vastuuvakuutuksen ostaminen on nopeaa ja helppoa Coterie’sin kauttaonline-lainaustyökalu. Aloita antamalla perustietoja yrityksestäsi, toimialastasi ja ensisijaisesta kattavuustasosta maksusi laskemiseksi. Kun olet tyytyväinen tarjoukseen, jatka vakuutuksen ostamista.

Istu sitten alas ja nauti mielenrauhasta tietäen, että kaikki rakentamasi työ on suojattu, jos yritystäsi vastaan ​​esitetään vaatimus.

FAQs

Onko Kotivakuutuksessa aina vastuuvakuutus? ›

Pohjola Kotivakuutukseen sisältyy aina vastuuvakuutus ja oikeusturvavakuutus, ellei toisin sovita vakuutuksen hankkimisen yhteydessä. Tutustu kotivakuutuksen hankkimisen yhteydessä saamiisi vastuu- ja oikeusturvavakuutukseen tällä sivulla.

Mikä on kotivakuutuksen vastuuvakuutus? ›

Vastuuvakuutus korvaa ulkopuolisille aiheutuneita henkilö- ja esinevahinkoja, joista olet korvausvelvollinen. Vastuuvakuutus kattaa vakuutuksenottajan lisäksi myös samassa taloudessa asuvan puolisosi ja lastesi muille aiheuttamat vahingot.

Paljonko maksaa kotivakuutus Vastuuvakuutuksella? ›

Kodin vakuutus maksaa keskimäärin noin 65 € – 750 € vuodessa riippuen vakuutuksen laajuudesta, kodin pinta-alasta sekä irtaimiston arvosta.

Mitä maksaa vastuuvakuutus? ›

Vastuuvakuutukset maksavat keskimäärin noin 15 € – 3.500 € vuodessa riippuen vakuutuksen laajuudesta sekä siitä, onko vakuutuksenottaja yritys vai yksityishenkilö.

Kannattaako vastuuvakuutus? ›

Vastuuvakuutus tuo lisäturvaa

Kotivakuutus korvaa vahingosta tai onnettomuudesta johtuvat vahingot, mutta itseaiheutettujen vahinkojen varalta on hyvä suojautua myös erillisellä vastuuvakuutuksella. Vastuuvakuutuskaan ei kuitenkaan korvaa omasta laiminlyönnistä aiheutuneita kuluja tai tahallisia vahingontekoja.

Onko vastuuvakuutus pakollinen? ›

Onko toiminnan vastuuvakuutus pakollinen? Ei. Toiminnan vastuuvakuutus on vapaaehtoinen.

Miten vastuuvakuutus toimii? ›

Vastuuvakuutus korvaa muille aiheutettuja vahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvastuussa. Jos sinulla ei ole vastuuvakuutusta, joudut käytännössä maksamaan vahingot omasta lompakostasi. Esimerkiksi kun nuori muuttaa omaan kotiin, on tärkeää, että hän ottaa heti oman kotivakuutuksen.

Mitä toiminnan vastuuvakuutus korvaa? ›

Vastuuvakuutusta tarvitaan korvaamaan yrityksen tai sen työntekijöiden ulkopuolisille aiheuttamia henkilö- ja esinevahinkoja. Keskeytysvakuutuksilla yritys voi varautua erilaisten esinevahinkojen, avainhenkilön sairastumisen tai kuoleman aiheuttamaan liiketoiminnan keskeytymiseen.

Milloin vakuutus ei korvaa vahinkoa? ›

Ehdottomana takarajana korvausten hakemiselle on 10 v vakuutustapahtuman sattumisesta. Toisin sanoen kun 10 vuotta vahingon tapahtumisesta on kulunut, ei siitä voi saada enää korvausta, vaikka oikeus korvaukseen tulisi vakuutetun tietoon vasta tämän jälkeen.

Pitääkö omavastuu maksaa aina? ›

Kela korvaa osan korvausjärjestelmään kuuluvien lääkkeiden, perusvoiteiden ja kliinisten ravintovalmisteiden kustannuksista. Maksat itse aina omavastuuna osan valmisteiden hinnasta. Omavastuun käsitteitä on erilaisia, ja maksamasi omavastuun määrä on erilainen eri tilanteissa.

Onko POP vakuutuksessa vastuuvakuutus? ›

POP Vakuutuksessa vastuuvakuutus ja oikeusturva ovat mukana jo S-tason kotivakuutuksessa.

Mikä on kotivakuutus Vastuuosineen? ›

Vuokranantajat toivovat etenkin, että vuokralaiselta löytyy kotivakuutus vastuuosineen, sillä vastuuvakuutus kattaa sinun vuokralaisena muille, kuten taloyhtiön omaisuudelle tai asukkaille, huolimattomuuttasi aiheuttamia vahinkoja. Vastuuvakuutuksesta korvataan vahinkoja, joista olet lain mukaan korvausvastuussa.

Pitääkö yrityksellä olla vastuuvakuutus? ›

Yrityksen toiminnan vastuuvakuutus on uuden yrittäjän tärkeimpiä vakuutuksia lähes alalla kuin alalla. Toimiala vaikuttaa myös vakuutuksen hintaan, koska esimerkiksi rakennusalalla työn riskit ovat erilaiset verrattuna esimerkiksi kauneudenhoitoalaan tai luovien alojen töihin.

Onko vastuuvakuutus pakollinen rakennusalalla? ›

Toiminnan vastuuvakuutus korvaa yrityksesi toiselle osapuolelle aiheuttamia henkilö- ja esinevahinkoja. Erityisesti rakennusalalla kyseinen vakuutus on välttämätön, koska rakennustyön teettäjä vaatii todistuksen voimassa olevasta toiminnan vastuuvakuutuksesta ennen töiden aloittamista.

Mistä YEL vakuutus kannattaa ottaa? ›

Voit ottaa YEL-vakuutuksen mistä tahansa työeläkeyhtiöstä tai eläkekassasta. Lain mukaan pakollista yrittäjän eläkevakuutusta ei ole mahdollista korvata vapaaehtoisilla vakuutuksilla.

Mitä kuuluu IF Kotivakuutukseen? ›

Mitä korvataan? LaajaPlus- ja Laajatason kotivakuutus korvaa yllättäen rikkoutuneen omaisuutesi sekä muita äkillisiä vahinkoja kodissa ja rakennuksessa. Perustason kotivakuutus korvaa varastetun omaisuuden. Omaisuuden ikä ja kotivakuutuksen omavastuu vaikuttavat korvauksen määrään.

Onko Kotivakuutuksessa omavastuu? ›

Vakuutusta ottaessa on hyvä pohtia, kuinka suuren omavastuun on valmis maksamaan. Kotivakuutuksissa yleinen omavastuu on 150 euroa. Vakuutukset, joissa on korkea omavastuu, ovat halvempia, mutta tällöin pienet vahingot jäävät kokonaan asiakkaan maksettavaksi.

Mitä kotivakuutus voi korvata? ›

Kotivakuutus korvaa erilaisia kodin vahinkoja
 • Polkupyörän varkaus. Hanna asuu kerrostalossa ja vie pyöräilyreissulta palattuaan polkupyöränsä taloyhtiön pyörävarastoon. ...
 • Pesukone vuotaa vedet lattialle. ...
 • Kadonneet aurinkolasit. ...
 • Trampoliini repeytyy myrskyssä

Mitä kotivakuutus korvaa ja mitä ei? ›

Kotivakuutuksesta korvataan kotona ja kodin ympäristössä sattuvia äkillisiä ja odottamattomia vahinkoja. Kotivakuutukseen kuuluu irtaimistovakuutus ja rakennusvakuutus. Tavanomaisia irtaimistovakuutuksesta korvattavia vahinkoja ovat älylaitteiden rikkoutumiset ja kodinkoneiden rikkoutumiset.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated: 14/09/2023

Views: 5689

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.