Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (2023)

Ominaisuuskuva @womenimreading

Kaikessa hämmästyttävistä muistelmista murhamysteereihin julkisuuden henkilöt ja fiktiiviset hahmot laskevat menneisyytensä, löytävät lunastuksen, pohtivat rakkautta ja yhteisöä sekä luovat uusia identiteettejä parhaissa tänä syksynä ilmestyvissä kirjoissa. Tämä pakollisten lukemien kokoelma on täynnä unohtumattomia tarinoita, jotka pysyvät muistissasi pitkään viimeisen sivun jälkeen.

Älä missaa luetteloamme kaikista vuoden 2022 parhaista kirjoista>>

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (1)

Sulkijakirjoittanut Ramona Emerson (2. elokuuta 2022)

Rita Todacheene on mielettömän hyvä työssään Albuquerquen poliisivoimien oikeuslääketieteellisenä valokuvaajana. Hän vangitsee yksityiskohtia, jotka ovat ratkaisseet monia tapauksia, mutta hänellä on salaisuus: Rita näkee rikosten uhrien haamut ja he ohjaavat hänet kohti vihjeitä, joita tutkijat eivät huomanneet. Tämä yliluonnollinen lahja on johtanut moniin ongelmiin, kun levottomat aaveet kieltäytyvät jättämästä häntä rauhaan ja sabotoimasta hänen henkilökohtaista elämäänsä. Nyt hänen lahjansa uhkaa hänen henkeään, koska oletetun itsemurhan uhri väittää, että hänet murhattiin. Aave ei jätä Ritaa rauhaan ja pakottaa hänet kostamaan tappajille, mikä lopulta johtaa Ritan yhden Albuquerquen vaarallisimman kartellin hiuspisteeseen.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (2)

Hallitukseni aikoo tappaa minutkirjoittanut Rasheed Newson (23. elokuuta 2022)

Earl “Trey” Singleton III syntyi varakkaaseen mustan perheeseen, mutta jätti heidät ja heidän odotuksensa taakseen. New Yorkissa hän tapaa joukon hahmoja, jotka muuttavat hänen elämänsä. Trey ryhtyy vapaaehtoiseksi auttamaan AIDS-potilaita ja liittyy AIDS Coalition to Unleash Power -järjestöön (ACT UP). Hän yrittää käsitellä menneitä traumoja ja edistää perhesuhteita samalla kun yrittää ymmärtää elämän tarkoitusta, kun ympärillään on niin paljon kuolemaa. Tämä ikääntymisen tarina valaisee, mitä nuorelle homoseksuaaliselle mustamiehelle merkitsi 1980-luvun puolivälissä määrittää ja navigoida roolinsa poliittisen ja yhteiskunnallisen tilinpäätöksen aikana.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (3)

Daisy Darkerkirjoittanut Alice Feeney (30. elokuuta 2022)

Daisy Darkerin koko perhe yhdistyy vuosia vältettyään toisiaan. Se on Nanan 80thsyntymäpäiväjuhlat goottilaisessa, rappeutuvassa kodissaan pienellä saarella, jonne pääsee vain laskuveden aikana. Kaikki ovat palanneet yhteen viimeisen kerran, erossa maailmasta kahdeksaksi tunniksi. Kun kello lyö puoltayötä, Nana löydetään kuolleena. Tuntia myöhemmin toinen perheenjäsen seuraa perässä. Ilmeisesti Darkerit ovat loukussa murhaajan kanssa, ja heidän on pakko kohdata synkimmät salaisuutensa selviytyäkseen yöstä.

Katso vuoden 2022 parhaat trillerit>>

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (4)

Onnen talokirjoittanut Jessie Burton (30. elokuuta 2022)

Vuonna 1705 Amsterdamissa Thea Brandt täyttää kahdeksantoista vuotta. Vaikka hän haluaa astua aikuisuuteen, hänen kotielämänsä on yhä vaikeampaa taloudellisten ongelmien kasvaessa. Thea saa lohtua ja lohtua leikkimökistä, etenkin suosikkiteatteristaan, jossa hän viettää hetken salaisen rakastajansa kanssa. Mutta hänen tätinsä Nellalla on erilainen suunnitelma, jonka mukaan Thea löytää sopivan aviomiehen, jolla on lupaava tulevaisuus. Kun kutsu kaikkein eksklusiivisimpaan juhlaan saapuu, avautuu kultainen tilaisuus. Mutta joku tietää Thean salaisuuden ja odottaa Brandtin perheen kohtaloa. Tämä romaani on itsenäinen kumppaniNew Yorkin ajatbestsellerMiniaturisti.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (5)

Avioliittomuotokuvakirjoittanut Maggie O'Farrell (6. syyskuuta 2022)

Firenzessä 1550-luvulla Lucrezia on suurherttuan kolmas tytär, joka on täysin tyytyväinen rooliinsa palatsissa. Mutta kun hänen vanhempi sisarensa kuolee iltana ennen häitä Ferraran herttuan kanssa, Lucrezia joutuu uuteen asemaan, kun hän ottaa sisarensa paikan ja hänestä tulee herttuatar. Tuskin nainen, tämä uusi maailma on tuntematon ja mysteeri. Hänen uusi aviomiehensä Alfonso on myös arvoitus, ja lopulta Lucrezia tajuaa, että hänen vastuullaan on saada perillinen – mutta siihen asti hänen tulevaisuutensa on epävarma.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (6)

Jos selviän sinustaKirjailija: Jonathan Escoffery (6. syyskuuta 2022)

Tämä yhteen kietoutuneiden novellien kokoelma on kuin romaani, ja se tutkii maahanmuuttoa, rasismia, taloudellista katastrofia ja yleistä huonoa onnea. 1970-luvulla Topper ja Sanya lähtivät Jamaikalta toivoen parempaa elämää Miamissa. Mutta Amerikan todellisuus oli paljon erilainen kuin heidän odotuksensa. Tarinat seuraavat heidän nuorinta poikaansa Trelawnyä, kun tämä yrittää selvittää paikkansa maailmassa taloudellisten vaikeuksien ja rasismin keskellä.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (7)

Saran kaksi elämääkirjoittanut Catherine Adel West (6. syyskuuta 2022)

1960-luvun alussa Sara King suuntaa Memphisiin yrittäen ohittaa elämänsä Chicagossa. Hänellä ei ole muuta kuin hänen salaisuutensa ja vauvan kasvava vatsassa. Mama Sugar on lämminsydäminen matriarkka ja suositun täysihoitolan omistaja, joka toivottaa Saran tervetulleeksi. Muutosta on ilmassa Freedom Ridersin ja Martin Luther King Jr:n kaltaisten ihmisten kanssa, jotka johtavat Equal Rights Movement -liikettä. Sara keskustelee paikallisen opettajan Jonasin kanssa politiikasta, koulutuksesta ja paremmasta tulevaisuudesta. Heidän välillään alkaa romanssi, mutta Mama Sugarin piilotettu menneisyys uhkaa heidän onneaan. Sara joutuu tekemään päätöksiä, jotka muuttavat heidän koko elämänsä tulevaisuuden.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (8)

Ithacakirjoittanut Claire North (6. syyskuuta 2022)

Seitsemäntoista vuotta sitten Ithakan kuningas Odysseus otti jokaisen taisteluikäisen miehen mukaansa sotaan Troijaa vastaan. Kukaan heistä ei ole palannut. Penelope oli naiseuden partaalla, kun hän meni naimisiin Odysseuksen kanssa. Kun naiset jäävät johtamaan valtakuntaa, Penelope tietää, että kaikki hänen tekemänsä päätökset voivat johtaa Ithacan tappavaan sisällissotaan. Ovela ja terävä, hän uskoo piikapiirinsä ja sukeltaa hänelle asetettuun uuteen rooliin. Penelope on ainoa toivo säilyttää rauha ja kaikki katseet on kiinnitetty häneen, jumalat mukaan lukien.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (9)

Olen Tyttökirjoittanut Courtney Summers (13. syyskuuta 2022)

Kun kuusitoistavuotias Georgia Avis löysi Ashley Jamesin ruumiin, hän yhdisti voimansa Ashleyn vanhemman sisaren Noran kanssa löytääkseen murhaajan ennen kuin tämä ehti iskeä uudelleen. Georgia ei olisi koskaan voinut kuvitella, että tutkimus johtaisi hänet hullujen etuoikeuksien ja vaurauden maailmaan ilman moraalista järkeä tai seurauksia. Kun Ashleyn tappaja lähestyy, Georgia tajuaa, että tässä maailmassa kysymys ei ole siitä, kuka on syyllinen, vaan kuka on syyllisin.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (10)

Niin kauan kuin sitruunapuut kasvavatkirjoittanut Zoulfa Katouh (13. syyskuuta 2022)

Salama Kassab oli apteekkiopiskelija ennen Syyrian vallankumouksen puhkeamista, mutta nyt hän työskentelee vapaaehtoisena sairaalassa auttamaan loukkaantuneita joka päivä. Samalla kun hän etsii salaa ulospääsyä kotimaastaan, hän kamppailee Syyrialle uskollisuuden ja selviytymisen välillä. Lopulta Salama ymmärtää ympäröivän totuuden – tämä ei ole sota, vaan taistelu vapaudesta. Ja hänen on päätettävä, mikä rooli hänellä on tässä vallankumouksessa.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (11)

Kuinka olla hukkumatta vesilasiinkirjoittanut Angie Cruz (13. syyskuuta 2022)

Cara Romero oletti työskentelevänsä pienten lamppujen tehtaalla loppuelämänsä. Mutta kun hän menettää työpaikkansa suuressa taantumassa ollessaan 50-vuotiaana, hän palaa metsästämään. Cara kertoo tarinansa työneuvojalle ja käy läpi myrskyisiä rakkaussuhteitaan, taloudellisia ongelmiaan, gentrifioitumista, menetyksiä ja totuutta hänen vieraantuneesta suhteestaan ​​poikaansa. Cara valaisee synkimpiä salaisuuksiaan ja katumuksiaan ja on nainen, jolle elämä ei ole ollut ystävällistä, mutta hän on päättänyt olla taistelija.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (12)

Voittajatkirjoittanut Fredrik Backman (27. syyskuuta 2022)

Johtopäätös asiaanNew Yorkin ajatmyydyin Beartown-sarja näyttää hahmot, jotka käsittelevät muutosta, toivoa, kipua ja lunastusta. Kukaan ei puhu tapahtumista, jotka tapahtuivat kaksi vuotta sitten, mutta Beartownissa on vaikea todella edetä. Entiset asukkaat palaavat kotiin, jännitteet kasvavat Beartownin ja seuraavan kaupungin välillä, ja joku aseella on kostoa varten. Tämä romaani tutkii perheen, yhteisön, menetyksen ja anteeksiannon merkitystä ja vangitsee jokapäiväisen elämän arkipäiväisiä komplikaatioita.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (13)

Ystävien parhaatkirjoittanut Kamila Shamsie (27. syyskuuta 2022)

Zahra ja Maryam ovat olleet parhaita ystäviä lapsuudesta asti Karachissa, vaikka he ovat vastakohtia. Eräänä yönä tapahtuu tapahtuma, joka johtuu nuorten impulssista, joka muuttaa heidän ystävyytensä ja tulevaisuudensuunnitelmansa. Kolmekymmentä vuotta myöhemmin molemmat naiset ovat voimakkaita ja työskentelevät Lontoossa ja elävät elämää, josta he aina unelmoivat. Mutta menneisyyden haamut nousevat esiin, ja Zahran ja Maryamin on kohdattava erimielisyytensä ja päätettävä, voiko heidän elinikäisen ystävyytensä kestää.

Tässä ovat vuoden 2022 parhaat kirjaklubivalinnat>>

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (14)

Gaietyn pyhäkötkirjoittanut Kate Atkinson (27. syyskuuta 2022)

On vuosi 1926 ja suuren sodan jälkimainingeissa Lontoossa asuu häikäisevä yöelämä. Nellie Coker on Sohon yökerhojen häikäilemätön ja kunnianhimoinen kuningatar, ja hän tekee kaikkensa kasvattaakseen kuusi lastaan. Mutta huipulla oleminen luo vihollisia ja Nellyn valtakunta kohtaa sisäisiä ja ulkoisia uhkia. Sohon ilon loiston alla on tumma alavatsa, jossa on salaisuuksien ja vaarojen verkko, johon voi helposti eksyä.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (15)

Ensimmäinen, joka kuolee lopussakirjoittanut Adam Silvera (4. lokakuuta 2022)

Tämä esiosa numerolle 1New Yorkin ajatmyydyin romaaniHe molemmat kuolevat lopussaalkaa iltana ennen Death-Castin julkaisemista, ja ihmiset ovat skeptisiä sovelluksen tarkkuudesta. Orion Paganilla on sydänongelma ja hän ilmoittautui Death-Castiin, jotta hän tietäisi, milloin odottaa väistämätöntä kuolemaansa. Valentino Prince odottaa uutta alkua New Yorkissa ja on innoissaan tulevaisuudestaan. Hän ilmoittautui Death-Castiin vasta sen jälkeen, kun hänen kaksoissisarensa melkein menetti henkensä onnettomuudessa. Orionin ja Valentinon tiet kohtaavat ja he molemmat tuntevat intensiivisen yhteyden. Mutta kun ensimmäiset lopetuspäivän puhelut loppuvat ja vain toinen heistä saa puhelun, he eivät tiedä mitään muuta kuin sitä, että he haluavat viettää päivän yhdessä, riippumatta siitä, kuinka tuskallisia heidän hyvästit tulevat olemaan.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (16)

Valon sirontakirjoittanut Malinda Lo (4. lokakuuta 2022)

Tämä romaani sijoittuu vuonna 2013 sen jälkeen, kun korkein oikeus päätti laillistaa homoavioliitot, ja se seuraa Aria Tang Westiä queer-iän tulon tarinassa. Aria lähetetään Kaliforniaan asumaan isoäitinsä Joanin luona kesäksi ja tapaa Stephin, isoäitinsä puutarhurin. Päivien kuluessa Aria tutkii uudelleen, kuka hän luuli olevansa ja kuka hän haluaa olla. Kesästä tulee unohtumaton Arialle, hänen perheelleen ja työväenluokan queer-yhteisölle, johon hän tutustuu.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (17)

Kaksoisvalotuskirjoittanut Ava Barry (4. lokakuuta 2022)

Kauniin perillisen Melia van Austin vanhemmat murhattiin julmasti neljä vuotta sitten näennäisen sattumanvaraisessa hyökkäyksessä, joka on edelleen ratkaisematta. Melia pakeni kaupungista pian sen jälkeen, mutta hänen veljeään Jasperia ei ole nähty sen jälkeen. Rainey Hall kärsii edelleen tragediasta, joka tuhosi hänen kuuluisan perheensä. Hän perusti oman yksityiset tutkintatoimiston auttaakseen rikosten uhreja, jotka jäisivät ratkaisematta ilman häntä. Kun Melia päättää muuttaa takaisin perhekotiinsa Los Angelesiin, hän alkaa saada häiritseviä viestejä, jotka näyttävät viittaavan hänen vanhempiensa murhaan. Hän palkkaa Raineyn viraston etsimään stalkerin ja Jasperin, ja Rainey huomaa yhtäläisyyksiä heidän elämässään. Heidän suhteensa muuttuessa enemmän kuin ammattimaiseksi, Rainey ei pysähdy mihinkään löytääkseen syyllisen tässä sydäntä sykkivässä petoksen tarinassa.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (18)

Testamenttikirjoittanut Joanna Margaret (18. lokakuuta 2022)

Isabel Henly on tohtoriopiskelija, joka muuttaa Skotlantiin vain saadakseen tietää, että hänen neuvonantajansa on kuollut. Yrittäessään löytää uutta aihetta hän ystävystyy Rose Brewsterin kanssa, joka tunnustaa Isabelille olevansa pulassa ja katoaa sitten. Isabelin on pakko seurata Rosen johtolankoja tai vaarantaa heidän molempien henkensä. Hän matkustaa Genovasta Firenzeen ennen kuin saapuu Pariisiin, jossa hänet vedetään 400 vuotta vanhaan mysteeriin, joka keskittyy perheen salaisuuksiin, kirottuun smaragdiin ja petokseen – ja sen ratkaiseminen on ainoa tapa varmistaa hänen ja Rosen elämän turvallisuus.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (19)

Signaalipalotkirjoittanut Dani Shapiro (18. lokakuuta 2022)

Eräänä kesäyönä vuonna 1985 kolme teini-ikäistä juo alkoholia, ja yksi heistä istuu ratin taakse ja muuttaa kaiken Division Streetillä. Nuori lääkäri Ben Wilf saapuu paikalle, ja hänen elämänsä yhdessä kolmen teinin kanssa murtuu. Mutta Wilfin perheen yhteys kuolemaan johtaneeseen onnettomuuteen on niin vaarallinen salaisuus, ettei siitä voi koskaan puhua. Vuosia myöhemmin Shenkmanit saapuvat, ja heidän yksinäinen poikansa Waldo ystävystyy eläkkeellä olevan tohtori Wilfin kanssa. Menneisyyden salaisuudet ja tapahtumat ryntäävät takaisin tavalla, jota kukaan ei olisi voinut odottaa.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (20)

Luomamme maailmakirjoittanut N.K. Jemisin (1. marraskuuta 2022)

Tämä eeppinen fantasia on täynnä kulttuuria, identiteettiä, taikuutta ja myyttejä suurten kaupunkien duologian päätyttyä. Jokaisella suurella kaupungilla on ihmishahmo, joka personoi kaupungin sydämen ja käyttää sen taikuutta. New Yorkissa on kuusi. Brooklyn, Manny, Bronca, Venezia, Padmini ja Neek estivät Woman in Whiten hyökkäyksen, mutta outo Vihollinen muodostaa uuden uhan. Siellä on myös uusi pormestariehdokas, joka saarnaa gentrifikaatiota ja muukalaisvihaa. Voittaakseen hänet ja vihollisen avatarit joutuvat yhdistämään voimansa muiden maailman suurten kaupunkien kanssa.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (21)

Pimeyden suikalekirjoittanut C.J. Tudor (8.11.2022)

Tämä novellikokoelma koostuu kymmenestä kiemurtelevasta ja mieleenpainuvasta juonesta, jotka ovat pahan omaperäisiä. Salaperäisestä graffitikappaleesta pelottavaan hattulaatikkoon C.J. Tudor käyttää erilaisia ​​arkipäiväisiä asioita luodakseen luja jäähdyttäviä tarinoita. Apokalyptisten teemojen, tukahdutetun rakkauden, koston ja virheellisen identiteetin ansiosta nämä tarinat ovat jännittäviä ja villejä, ja ne pitävät sinut varmasti paikallasi.

Parhaat kirjat tulossa syksyllä 2022 (22)

Lentokirjoittanut Lynn Steger Strong (8. marraskuuta 2022)

Ensimmäisenä jouluna ilman äitiään Henry, Kate ja Martin tapaavat Henryn talossa puolisonsa kanssa kolme päivää ennen lomaa. Heidän ainoa perintönsä perheen matriarkasta on hänen Floridan kotinsa, ja sisarukset ovat erimielisiä siitä, mitä tehdä sen kanssa. Kaikki yrittävät säilyttää vanhoja perinteitä, mutta katkerat tunteet menneestä tuodaan takaisin peliin. Ja vaikka jännitteet lisääntyvät, koko ryhmän on tehtävä yhteistyötä, kun paikallinen äiti ja tytär tarvitsevat apua. Tämä perheen eri äänien kautta kerrottu romaani tutkii surua, kunnianhimoa, perhettä ja iloa.

Katso vuoden 2022 parhaat tieto- ja muistelmakirjat>>

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated: 19/09/2023

Views: 5972

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.