Työntekijäkorvaukset vs. Yleinen vastuuvakuutus (2023)

Toimituksellinen huomautus: Ansaitsemme palkkion Forbes Advisorin kumppanilinkeistä. Palkkiot eivät vaikuta toimittajien mielipiteisiin tai arvioihin.

Työntekijän korvausvakuutus ja yleinen vastuuvakuutus ovat tärkeitä suojatyyppejä pienyritykselle. Yhdessä he maksavat monenlaisista ongelmista, mukaan lukien työntekijöidesi vammat ja sairaudet, tapaturmat ja omaisuusvahingot muille sekä muun tyyppiset vaatimukset, kuten mainevahingot.

Työntekijöiden korvausvakuutus vaaditaan useimmissa osavaltioissa, vaikka sinulla olisi vain yksi työntekijä. Yleistä vastuuvakuutusta ei yleensä vaadita laissa useimmissa ammateissa, mutta se on olennainen vakuutustyyppi, joka jokaisen pienyrityksen tulee olla.

Mikä on työntekijöiden tapaturmavakuutus?

Työntekijän korvausvakuutus on eräänlainenpienyritysvakuutusjoka maksaa työntekijöiden sairaanhoitolaskut ja osittain menetetyt palkat, jos työntekijä sairastuu tai loukkaantuu työnsä vuoksi. Jos työntekijäsi esimerkiksi murtaa kätensä suorittaessaan työhön liittyvää tehtävää,työntekijöiden korvausvakuutusmaksavat sairauskulunsa ja osan menetetyistä palkastaan.

Workers Comp maksaa myös jatkuvasta hoidosta, kuten fysioterapiasta, menetetyistä työkyvyttömyyspalkoista ja kuolemantapauksista, jos työntekijä kuolee työtapaturman tai sairauden vuoksi. Kuolemantapaiset korvaukset voivat sisältää hautausmaksun ja perhe-etuudet, jotka ovat osa kuolleen työntekijän palkasta tietyltä ajanjaksolta. (Tarkat säännöt perhe-etuuksista vaihtelevat osavaltioittain.)

Mitä Workers Comp ei kata?

Työntekijävakuutus ei yleensä kata:

 • Työmatkat töihin ja töistä, vaikka työntekijä voi olla turvassa, jos hän on yrityksen ajoneuvossa tai hänellä ei ole fyysistä toimistoa.
 • Työpaikkataistelu ei kuulu työntekijöiden piiriin, mutta jos tappelu oli työstä, se voidaan kattaa.
 • Monet osavaltiot jättävät työntekijöiden vakuutusturvan ulkopuolelle, jos päihteiden väärinkäyttö tai päihtymys vaikutti vammaan.

Kuka tarvitsee työntekijöiden tapaturmavakuutuksen?

Työntekijöiden korvausvakuutus vaaditaan yrityksiltä, ​​joilla on työntekijöitä useimmissa osavaltioissa, mutta tarkan vähimmäissuojan määrä vaihtelee osavaltion ja yritystyypin mukaan. Yritykset, joilla ei ole työntekijöitä tai jotka ovat itsenäisiä ammatinharjoittajia, voivat myös tarvita työntekijöille korvauksia, mutta se riippuu osavaltiostasi.

Neljä esimerkkiä siitä, miten työntekijöiden korvauslait vaihtelevat osavaltioittain, ovat:

(Video) TVK n tutkimustoiminnan kevätwebinaari 18.5.2022

Kalifornia

Työnantajien on tarjottavaKalifornian työntekijöiden korvausvakuutusEdut työntekijöilleen Kalifornian työlain pykälän 3700 mukaisesti. Yrityksen on tarjottava työntekijöille korvaussuoja jokaiselle työntekijälle, mukaan lukien osa-aikaiset työntekijät

Florida

Floridan työntekijöiden korvausvakuutusvaatimuksiin kuuluu:

 • Työnantajat, joilla on vähintään neljä työntekijää, mukaan lukien yritysten omistajat, jotka ovat yrityksen virkamiehiä taiosakeyhtiö (LLC)jäsenet.
 • Rakennustyönantajat, joilla on vähintään yksi työntekijä, mukaan lukien yritysten omistajat, jotka ovat yritysjohtajia tai LLC:n jäseniä.
 • Maatalouden työnantajat, joilla on kuusi vakituista työntekijää ja/tai 12 kausityöntekijää, jotka työskentelevät yli 30 päivää kauden aikana mutta yhteensä enintään 45 päivää kalenterivuodessa.

Michigan

Michiganin työntekijöiden korvausvakuutusvaatimuksiin kuuluu:

 • Kaikki julkiset työnantajat.
 • Kaikki yksityiset työnantajat, jotka työllistävät säännöllisesti vähintään yhden työntekijän, joka työskentelee 35 tuntia tai enemmän viikossa 13 viikon ajan tai kauemmin.
 • Kaikki yksityiset työnantajat, jotka työllistävät säännöllisesti vähintään kolme työntekijää kerrallaan, osa-aikaiset työntekijät mukaan lukien.
 • Maatalouden työnantajat, jos ne työllistävät vähintään kolme työntekijää, jotka työskentelevät 35 tuntia tai enemmän viikossa 13 tai useamman peräkkäisen viikon ajan.
 • Kotitaloustyönantajat, joiden kotitaloustyöntekijät työskentelevät 35 tuntia tai enemmän viikossa 13 viikon ajan tai kauemmin.

Washington

Washingtonin työntekijöiden korvausvakuutusvaaditaan yrityksiltä, ​​joissa on vähintään yksi työntekijä, mukaan lukien osa-aikaiset työntekijät.

Mikä on yleinen vastuuvakuutus?

Yleinen vastuuvakuutuson pienyritysvakuutus, joka kattaa yrityksesi tapaturman omaisuusvahingot ja muille, kuten asiakkaalle, aiheutuneet vammat. Se kattaa myös tekijänoikeusrikkomukset, mainevauriot ja mainonnan vahingot. Yleinen vastuuvakuutus kattaa myös oikeudenkäyntikulut, tuomiot ja sovintoratkaisut, jos sinut haastetaan oikeuteen onnettomuuden tai kanteen, kuten mainevaurion vuoksi.

Yleisvastuuvakuutus kattaa nämä asiat.

KattavuusMilloin vaatimus voidaan esittääEsimerkki
Liiketoiminnastasi aiheutunut henkilövahinkoYrityksesi aiheuttaa vahingossa ruumiinvamman jollekin toiselle (ei mukaan lukien työntekijäsi).Sairauskulut korvataan, jos asiakas loukkaantuu yrityksesi kiinteistössä. Jos asiakas päättää haastaa yrityksesi oikeuteen, vastuuvakuutus maksaa myös puolustuskulut.
OmaisuusvahinkovastuuvaatimusYrityksesi aiheuttaa vahingossa omaisuusvahinkoja.Työntekijä vahingoittaa vahingossa asiakkaan älypuhelinta tai ulkokyltti putoaa asiakkaan autoon.
MainosvahinkoYrityksesi loukkaa tekijänoikeuksia tai vahingoittaa jonkun mainetta.Yrityksesi käyttää taideteoksia mainoksessa ilman lupaa tai teet jotain, joka vahingoittaa jonkun mainetta, kuten sanot jotain negatiivista mediahaastattelussa.

Mitä yleinen vastuuvakuutus ei kata?

Yleinen vastuuvakuutus ei kata monenlaisia ​​ongelmia, joita yritys saattaa kohdata. Ongelmia, joita yleinen vastuuvakuutus ei kata, ovat:

(Video) 2023 Liberty Mutual Hiring Event: Remote Jobs - No Experience Needed

 • Työntekijöiden vammat ja sairaudet
 • Yrityksen omaisuusvahingot
 • Varkaus
 • Liiketoimintaan liittyvät auto-onnettomuudet
 • Liiketoimintaan liittyvät virheet
 • Vastuuvahingot, jotka ylittävät takuurajat

Kuka tarvitsee yleisen vastuuvakuutuksen?

Yleistä vastuuvakuutusta ei vaadita useimmissa ammateissa, mutta työsopimukset, lisenssit ja vuokrasopimukset voivat edellyttää, että saat vakuutuksen.

Esimerkiksi kiinteistönvälittäjät, kirjanpitäjät ja hammaslääkärit tarvitsevat lisenssit ja nämä luvat vaativat yleisen vastuuvakuutuksen. Pääurakoitsijat ja maisemoijat saattavat tarvita kattavuutta osana yhteistyötä suurempien yritysten kanssa. Jotkut osavaltiot vaativat rakennusurakoitsijoilta ja rakennuttajilta yleistä vastuuvakuutusta lupavaatimuksissaan. Toimistoa vuokraavat ammattilaiset saattavat tarvita yleisen vastuuvakuutuksen vuokrasopimuksen saamiseksi.

Muita tilanteita, joissa voit hyötyä yleisestä vastuuvakuutuksesta, ovat:

 • Sinulla on asiakkaita tai myyjiä, jotka vierailevat yrityksessäsi.
 • Käytät kolmannen osapuolen sijainteja liiketoimintaan.
 • Mainostat tai markkinoit yritystäsi.
 • Käytät sosiaalista mediaa ammattimaisesti tai henkilökohtaisesti.
 • Sinulla on määräaikaisia ​​työntekijöitä.

Työntekijäkorvauksen ja yleisen vastuuvakuutuksen erot

Kolme keskeistä eroa työntekijöiden korvausvastuun ja yleisen vastuuvakuutuksen välillä ovat se, kuka on suojattu, vaaditaanko sitä ja miten kukin myydään.

ErotTyöntekijöiden korvausvakuutusYleinen vastuuvakuutus
Ketä se kattaaTyöntekijätVaatimukset, jotka koskevat muita kuin työntekijöitä
VaatimusVaaditaan useimmissa osavaltioissa, jos sinulla on työntekijöitäEi vaadita laissa, mutta lupalautakunnat, asiakkaat, vuokranantajat tai rahoituslainanantajat voivat valtuuttaa sen
Miten sitä myydäänOmillaanYksinään tai osana yrityksen omistajien käytäntöä (BOP)

Yksinkertainen yritysvakuutus

Vertaa Simply Businessin parhaiden vakuutusyhtiöiden ilmaisia ​​tarjouksia. Hanki vakuutus alle 10 minuutissa.

(Video) Matkustusturvallisuus -webinaari 2.12.

Kustannuserot työntekijöiden ja yleisen vastuun välillä

Itsenäinen vastuuvakuutus maksaa keskimäärin 42 dollaria kuukaudessa,Insureonin mukaan. Voit yleensä säästää rahaa hankkimalla yleisen vastuuvakuutuksen yrityksen omistajien politiikan (BOP) kautta. BOP yhdistää yleisen vastuuvakuutuksen,yrityksen omaisuusvakuutusja liiketoiminnan keskeytysvakuutus ja maksaa keskimäärin 57 dollaria kuukaudessa. Maksutase on halvempaa kuin näiden kolmen olennaisen kattavuustyypin ostaminen erikseen.

Työntekijät maksavat keskimäärin 93 senttiä jokaista 100 dollaria kohden vuosittainThe Hartfordin mukaan, joka raportoi, että useimmat sen asiakkaista, joiden palkkasumma on alle 300 000 dollaria, maksavat keskimäärin 70 dollaria kuukaudessa. Pienyrityksesi tarkka korko voi vaihdella merkittävästi toimialan, osavaltion ja aiempien työntekijöiden korvausvaatimusten mukaan.

Jos työskentelet alalla, kuten kirjanpidon tai rahoituksen alalla, yritystäsi pidetään vähemmän riskialttiina kuin rakennusalalla työskentelevää henkilöä. Tämä tarkoittaa alhaisempia työntekijöiden korvausvakuutuksia.

Osavaltio, jossa asut, vaikuttaa hintaan, koska jokaisella osavaltiolla on omat työntekijöiden korvauslakinsa.

Korvaushistoria vaikuttaa myös työntekijöiden korvausmaksuihin. Jos yritykselläsi on aiemmin ollut useita työntekijöiden korvausvaatimuksia, huomaat työntekijöiden vakuutuskulujen nousevan. Yrityksen työntekijöiden korvausastetta määritettäessä otetaan huomioon sekä vaatimusten määrä että vakavuus.

(Video) Know Your Rights: Social Security Disability Insurance and Supplemental Security Income

Provinkki

Yrityksen omistajien vakuutus voi olla taloudellisesti järkevämpää kuin yleisen vastuuvakuutuksen ostaminen yksinään.

Millaisen vakuutuksen yrityksesi tarvitsee?

Vakuutuksia on useita, mutta tarvitsetko niitä pienyritysvakuutuksiin, riippuu ammatistasi, yrityksestäsi ja riskeistäsi.

Kattavuuden tyyppiMitä se kattaa
Liiketoiminnan keskeytysvakuutusMenetetty yritystulo, jos et voi tilapäisesti avata yritystäsi vakuutuksen kattaman menetyksen, kuten tulipalon tai varkauden, vuoksi.
Yritysomistajien vakuutus (BOP).Yhdistää yleisen vastuuvakuutuksen liikekiinteistövakuutukseen ja keskeytysvakuutukseen.
Kaupallinen autovakuutusAuto-onnettomuudet yritysasioissa.
LiikekiinteistövakuutusYrityksen omaisuuden varkaus ja vahingoittaminen.
Kaupallinen sateenvarjovakuutusVastuuvakuutus yleisen vastuuvakuutuksen lisäksi.
Työelämän vastuuvakuutusSovittelut yrityksellesi kohdistuvista vaateista, jotka johtuvat laittomasta irtisanomisesta tai työntekijöiden oikeuksien loukkauksista
Virheiden ja puutteiden vakuutus(E&O), jota kutsutaan myösammatillinen vastuuvakuutusVäitteet ammattipalveluissa tehdyistä virheistä.
Yleinen vastuuvakuutusYrityksesi vahingossa aiheuttamat ruumii- ja omaisuusvahingot sekä mainosvammat.
SisävesivakuutusYrityskiinteistö, kun sitä säilytetään väliaikaisesti muualla tai kun se kuljetetaan maata pitkin autoilla, kuorma-autoilla ja junilla.
Työntekijöiden korvausvakuutusTyöntekijöiden vammat ja sairaudet.

Pitäisikö minulla olla yleinen vastuu- ja työntekijävakuutus?

Jos sinulla on työntekijöitä, sinulla on oltava työntekijöiden korvausvakuutus useimmissa osavaltioissa (vaikka se olisi vain yksi työntekijä).

Sinulta saatetaan vaatia yleistä vastuuvakuutusta osavaltiostasi ja ammatistasi riippuen. Esimerkiksi jotkut osavaltiot vaativat rakennusurakoitsijoita hankkimaan sen. Sinulla saattaa myös olla yleinen vastuuvakuutus lisenssin, sopimuksen tai toimistovuokran ehtona.

Vaikka yleistä vastuuvakuutusta ei vaadittaisi, se kannattaa ottaa. Kallis oikeusjuttu esimerkiksi ruumiinvammoista, omaisuusvahingoista tai mainevaurioista voi saattaa yrityksesi konkurssiin. Ilman yleistä vastuuvakuutusta joudut maksamaan tämäntyyppiset korvaukset omasta taskustasi.

(Video) Know Your Rights: Family Medical Leave Act

FAQs

Milloin vakuutus ei korvaa vahinkoa? ›

Mikäli vakuutettu ei ole lain mukaan korvausvelvollinen kolmannelle aiheutuneesta vahingosta, ei vakuutusyhtiölläkään ole velvollisuutta korvata vahinkoa vastuuvakuutuksesta.

Mitä Osakasko ei korvaa? ›

Kasko autoille: Osakasko, Kevytkasko ja Superkasko

Voit halutessasi räätälöidä Osakaskon korvaamaan myös autolle aiheutettua ilkivaltaa, ja henkilöauton Osakaskoon voit lisätä turvan lasivahinkojen varalle. Osakasko ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi tieltä suistumisen autollesi aiheuttamia vahinkoja.

Mitä IF Täyskasko korvaa? ›

Täyskaskon pysäköintiturva korvaa vauriot, kun tuntemattomaksi jäänyt moottoriajoneuvo on kolhinut sinun pysäköityä ajoneuvoasi parkkipaikalla. Kaskovakuutuksen törmäysturva korvaa oman ajoneuvosi vauriot ehtojen mukaan, kun olet itse vahingon aiheuttaja. Kaskovahinkojen korvauksista maksat aina omavastuun.

Onko vastuuvakuutus henkilökohtainen? ›

Vastuuvakuutus on turva toiselle henkilölle tai hänen omaisuudelleen vahingossa aiheuttamasi vahingon varalle. Vastuuvakuutuksen omavastuu on 150 € ja vakuutusmäärä 170 000 €. Vakuutuksenottajana vastuuvakuutus kattaa myös kanssasi samassa taloudessa vakinaisesti asuvien henkilöiden vahingossa aiheuttamia vahinkoja.

Mitä vahinkoja vastuuvakuutus korvaa? ›

Mitä vastuuvakuutus korvaa? Vastuuvakuutuksesta korvattavia kustannuksia voivat olla esimerkiksi esinevahingoissa korjauskustannukset tai vahingoittuneen esineen arvo, ja henkilövahingoissa sairaanhoitokulut sekä tulojen vähenemisestä, tilapäisestä haitasta tai muusta menetyksestä aiheutuneet kustannukset.

Mitä vastuuvakuutus ei korvaa? ›

Vastuuvakuutus korvaa ulkopuoliselle aiheuttamiasi omaisuus- ja henkilövahinkoja 200 000 tai 400 000 euroon asti (ennen 17.2.2018 ostettujen kotivakuutusten enimmäiskorvausmäärä on 170 000 euroa). Vastuuvakuutus korvaa myös puolisosi ja lastesi muille aiheuttamia vahinkoja, jos perhe asuu kanssasi samassa kodissa.

Mitä kaikkea vakuutus korvaa? ›

Mitä kotivakuutus korvaa? Kotivakuutus korvaa turvan laajuudesta riippuen erilaisia rikkoutumis-, vuoto-, palo-, myrsky- ja varkausvahinkoja. Tyypillisimpiä vahinkoja ovat erilaiset puhelimen, pesukoneen ja muiden tavaroiden rikkoutumisvahingot, joita korvataan Laajasta kotivakuutuksesta.

Mikä Vakuutus korvaa hinauksen? ›

Autopalveluvakuutus korvaa yleensä hinauksen lähimmälle autokorjaamolle ilman omavastuuta tai bonusmenetystä. Yleensä autopalveluvakuutus korvaa myös auton korjauksen paikanpäällä eli tiepalvelun. Jos tiepalvelu ei saa autoa kuntoon niin myös hinaus korjaamolle korvataan.

Mitä Ilkivaltavakuutus korvaa? ›

Mitä ilkivaltavakuutus korvaa? Ilkivaltavakuutus korvaa suoranaisen esinevahingon, joka on aiheutunut vakuutuksen kohteelle tahallisesta vahingonteosta. Ilkivaltavakuutuksen omavastuun näet omasta vakuutuskirjastasi Oma Fennia -verkkopalvelussa. Korvauksen maksaminen ei alenna ajoneuvosi kaskovakuutuksen bonusta.

Missä ajassa vakuutuskorvaus on maksettava? ›

Vakuutusyhtiön tulee maksaa vakuutuskorvaus joutuisasti ja viimeistään kuukauden kuluessa siitä, kun se on saanut tarpeelliset tiedot korvauksen maksua varten.

Missä ajassa Vakuutuskorvausta on haettava? ›

Liikennevakuutuslain mukaan vahinkoilmoitus tai korvausvaatimus täytyy esittää vakuutusyhtiölle kolmen vuoden kuluessa siitä, kun korvauksenhakija on saanut tietää vahingosta ja siitä aiheutuneista seurauksista. Korvausvaatimus on joka tapauksessa esitettävä kymmenen vuoden kuluessa seurausten aiheutumisesta.

Voiko vakuutuksesta hakea korvausta jälkikäteen? ›

Ehdottomana takarajana korvausten hakemiselle on 10 v vakuutustapahtuman sattumisesta. Toisin sanoen kun 10 vuotta vahingon tapahtumisesta on kulunut, ei siitä voi saada enää korvausta, vaikka oikeus korvaukseen tulisi vakuutetun tietoon vasta tämän jälkeen.

Kannattaako vastuuvakuutus? ›

Vastuuvakuutus tuo lisäturvaa

Kotivakuutus korvaa vahingosta tai onnettomuudesta johtuvat vahingot, mutta itseaiheutettujen vahinkojen varalta on hyvä suojautua myös erillisellä vastuuvakuutuksella. Vastuuvakuutuskaan ei kuitenkaan korvaa omasta laiminlyönnistä aiheutuneita kuluja tai tahallisia vahingontekoja.

Pitääkö työntekijä vakuuttaa? ›

Työnantajana sinulla on velvollisuus vakuuttaa työntekijä työtapaturman ja ammattitaudin varalta. Jos kalenterivuoden aikana kaikille työntekijöille maksamasi palkka ylittää 1 300 euroa, sinun tulee ottaa vakuutus Suomessa toimivasta vahinkovakuutusyhtiöstä.

Voiko saada korvausta kahdesta vakuutuksesta? ›

Tapaturmavakuutuksia voi olla yksi, kaksi tai useampia. Hoitokuluista ei kuitenkaan saa moninkertaisia korvauksia. Ne korvataan kuitteja vastaan yhden kerran. Sen sijaan korvauksen ohimenevästä tai pysyvästä haitasta voi saada useammasta vakuutuksesta.

Milloin autovakuutus ei korvaa? ›

Liikennevakuutus ei korvaa omalle ajoneuvolle tai tässä ajoneuvossa olevalle omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja. Näitä vahinkoja voidaan korvata esimerkiksi vapaaehtoisesta ajoneuvovakuutuksesta eli kaskovakuutuksesta.

Missä ajassa vahinkoilmoitus tehtävä? ›

Vahinkoilmoitus pitää tehdä viimeistään vuoden kuluessa siitä, kun vahinko on tapahtunut. Liikennevakuutuksesta käsiteltävästä vahingosta vahinkoilmoitus pitää tehdä kolmen vuoden kuluessa vahinkotapahtumasta.

Mikä vakuutus korvaa vaatteet? ›

Irtaimistovakuutus kattaa kodin esineille sattuvia vahinkoja. Kodin esineitä ovat muun muassa: vaatteet. huonekalut.

Videos

1. Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry:n vapaaehtoistyöleirit
(JAMK University of Applied Sciences)
2. Einbürgerungstest | Test Leben in Deutschland | Fragen 1-300 | mit Lösung | with subtitles مترجم
(Deutschprüfungen - German Tests and Grammar)
3. YRITTÄJÄTORI Vinkkejä yrittäjien Hyvinvointiin & Riskienhallintaan
(Muutosvoimaa Ylä-Pirkanmaan yrittäjille - hanke)
4. Legiksen Johdantokurssi, osa 6: Velvoiteoikeuden 2. osa
(Legis Pääsykoevalmennus Oy)
5. AXA (seguros). ¿Buena para el largo plazo? ¿A qué precio comprar tras su Plan Estratégico 2023?
(Gregorio Hernández Jiménez - Invertir en Bolsa)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated: 16/09/2023

Views: 5673

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.