Varaston layoutsuunnittelun suunnittelu vuonna 2023: vaiheet + esimerkkejä (2024)

Varastotoiminnan tehokkuus riippuu suuresti sen pohjaratkaisusta ja suunnittelusta. Tehokkaan varaston suunnittelun tärkeimpiä vaiheita ovat kaavioiden luominen, tilan optimointi, laitteiden valinta, järkevien työnkulkustrategioiden toteuttaminen ja liikennevirtojen testaus.

Ennen kuin aloitat varaston pohjapiirroksen suunnitteluprosessin, harkitse tarpeitasi tilankäytöstä, säilytysvaihtoehdoista ja tuottavuuslaitteista käytävän sijoitteluun ja tuotantoalueen työnkulkuihin. Pidä myös yrityksesivarastonhallintajärjestelmätMuista, koska asettelusi vaikuttaa kykyysi hallita varastoa tehokkaasti.

Noudata alla olevia ohjeita varastotilan suunnittelussa:

Varaston layoutsuunnittelun suunnittelu vuonna 2023: vaiheet + esimerkkejä (1)

Vaihe 1: Luo varastokaavio

Tehokas varastoasettelu alkaa tarkasta 2D-visualisoinnista, jonka voit suunnitella fyysisten paperikaavioiden tai suunnitteluohjelmistojen avulla.

 • Fysikaaliset kaaviot
 • Suunnitteluohjelmisto

Helpoin tapa luoda fyysinen suunnittelu on kopio varastosuunnitelmastasi. Jos vuokraat, vuokranantajasi saattaa pystyä toimittamaan suunnitelman, jota voit käyttää. Jos et saa käsiisi suunnitelmaa, varastokaavion piirtäminen ruudukkopaperille on helppoa.

Kun piirrät asetteluasi, suunnittele ikään kuin yksi neliö ruudukkopaperilla vastaa yhtä neliöjalkaa varastossasi. Tällä tavalla projektisi tilasuhteet vastaavat todellista tilaasi.

Varaston layoutsuunnittelun suunnittelu vuonna 2023: vaiheet + esimerkkejä (2)

Esimerkki valmiista varastosuunnittelusta, joka on luotu Inkscapella, ilmaisella graafisen suunnittelun ohjelmalla valinnaisella ruudukkotaustalla.

Asetteluohjelmisto on digitaalinen vaihtoehto, jonka avulla voit nopeasti kehittää ja kokeilla varastosi pohjapiirroskaaviota.

Jotkut erikoistuneet online-asettelutyökalut tarjoavat erityisiä ominaisuuksia varastosuunnitteluun, kutenSmartDraw. Suunnitelmat alkavat 5,95 dollarista kuukaudessa, ja ohjelman avulla voit helposti kokeilla erilaisia ​​asettelumenetelmiä vetämällä ja pudottamalla elementtejä kartallasi.

Varaston layoutsuunnittelun suunnittelu vuonna 2023: vaiheet + esimerkkejä (3)

SmartDraw on tehokas varastosuunnitteluohjelma.

Käytätpä sitten fyysistä kaaviota tai suunnitteluohjelmistoa, muista:

 • Tee tarkimmat mittaukset estääksesi virheet hyllyjen ja laitteiden asennuksen aikana.
 • Merkitse kiinteät alueet, kuten ovet, portaat, kaltevat lattiat, palkit, etutolpat,toimistotja wc:t. Niiden sijainnin tunnistaminen auttaa sinua päättämään seuraavista vaiheista, kuten aluesuunnittelusta.

Vaihe 2: Optimoi varastotilasi

Sinun on määritettävä varastosi tilan määrä, jotta voit suunnitella varastosi lattiasi paremmin. Ensin sinun tulee laskea varastotila. Sitten voit suunnitella laitteita, luoda tuotanto- ja työnkulkuvyöhykkeitä sekä perustaa varastoalueita.

Varaston layoutsuunnittelun suunnittelu vuonna 2023: vaiheet + esimerkkejä (4)

Tunne varastotilan käyttösi

Jotta tiedät nykyisen tilankäyttösi, sinun on laskettava varastosi kokonaiskoko ja mahdollinen varastotilan koko. Näiden mittareiden käyttäminen auttaa asettamaan rajoituksia tuotteiden varastointille ja ilmoittaa, kun varastosi on täynnä.

Varaston kokonaiskoon laskeminen:

 • Tunnista laitoksesi kokonaisneliöala.
 • Vähennä toimistotilat, wc-tilat ja kaikki muut tilat, joita ei käytetä säilytykseen.
 • Kerro jäljellä oleva neliömetri varastosi vapaalla korkeudella (etäisyys lattiasta mihin tahansa yläpuolella olevaan esineeseen).

Potentiaalisen varastotilan koon laskeminen:

 • Kerro telineiden ulkomittojen pituus ja leveys kyseisen alueen suurimman kuorman korkeudella. Tämä johtaa varastotilan koon mukaiseen kuutiotilavuuteen.Mahdollinen tallennustilasi tai enimmäistallennustilasi perustuu nykyiseen asetuksiisi.

Tulee tapauksia, joissa suurin kuormakorkeus ei ole tasainen koko varastoalueella. Jos näin on, laske ne erikseen ja lisää ne kaikki sen jälkeen.

Jos käytät varastonhallintajärjestelmää (WMS):Hanki kaikkien varastoon tallennettujen tuotteiden kokonaismäärä, koska tämä näkyy jo WMS-järjestelmässäsi. Jaa kaikkien tuotteiden kokonaistilavuus varastotilan koolla ja kerro se 100:lla.

Jos et käytä WMS:ää:Jaa varastotila mahdollisiin osiin (kuten pinoamalla rivejä). Arvioi kunkin rivin käyttöaste. Lisää sitten tulokset ja jaa kunkin osion tai rivin numerolla.

Määritä välttämättömät varaston asennusalueet

Tässä on joitain tärkeitä alueita, jotka varastollasi tulisi olla. Ne ovat mukana alla esittelemissämme varastoasettelusuunnitelmissa.

 • Varasto- ja varastoalueet:Nämä ovat tärkeitä, koska ne voivat joko häiritä tai häiritä varaston liikennettä ja työntekijöiden työnkulkua.
 • Saapuvan vastaanoton telakka:Tämä alue on tarkoitettu tuotteiden ja kuormalavojen vastaanottamiseen jakeluautoista. Saapuvat tuotteet saapuvat yksityiskohtaisen dokumentaation kera ja ne puretaan vastaanottotelakasta, lasketaan ja valmistetaan hyllyttämistä varten.
 • Keräily- ja pakkausalueet:Näitä alueita käytetään saapuvien asiakkaiden tilausten valmisteluun, ja niillä tapahtuu koko tilausten keräilyprosessi. Kun tilaus vastaanotetaan, varastonkeräilijät hakevat tuotteet ja pakkaavat ne.
 • Lähtevän rahdin laituri:Tällä alueella pakatut tilaukset asetetaan lavatelineille ja lastataan kuorma-autoihin toimitusta varten. Haarukkatrukkeja käytetään yleensä niiden kuljettamiseen kuorma-autoihin.
 • Työntekijätila:Varaa varastohenkilöstölle riittävästi tilaa taukojen, ruokailun ja lepoa varten, jotka ovat erillään työalueista. Harkitse myös toimistoja paikan päällä sijaitseville varastonjohtoryhmille.

Suunnittele laitteet ja ympäröivä työtila

Kun olet laskenut varastotilan, seuraava vaihe on työskentelytila ​​ja laitteiden suunnittelu.

 • Tunnista avainyksikkösi. Nämä tavarat vievät suurimman osan tilastasi ja/tai ovat tuotantoalueesi keskipiste. Yrityksen keskeiset varastoyksiköt, kuten tuotantolaitteet tai työasemat, vaihtelevat laitoksen ensisijaisten tavoitteiden mukaan. Vaikka säilytystilat ovat yhtä tärkeitä, ne ovattoissijainensuunnitelmassasi – niiden sijainti riippuu siitä, mihin sijoitat laitteesi.
 • Jätä riittävästi tilaa, jotta kaikki käytetyt laitteet - käsitrukeista trukkeihin - voivat liikkua helposti varastokäytävissä.Tämäkin vaihtelee suuresti myymiesi tuotteiden mukaan, koska erityyppiset tuotteet vaativat käsittelylaitteita, mikä puolestaan ​​vaikuttaa käytävien etäisyyksiin. Esimerkiksi trukki tarvitsee enemmän tilaa kuin lavanosturi.

Luo tuotantoalueita ja työnkulkualueita

Kun on käsitelty ensisijaisia ​​yksiköitä, kuten laitteita, varastohyllyjä ja kokoonpanoasemia, seuraava askel on miettiä, miten työntekijät, materiaalit ja tavarat liikkuvat avainelementeissäsi ja niiden ympärillä.

Harkitse turvalliseen tuotantoon tarvittavaa tilaa.Turvallisuuden tulee olla etusijalla kaikissa varastoissa – vaikka se voi olla monimutkaisempaa valmistuksessa, jossa liikkuu laitteiden ympärillä. Työturvallisuus- ja työterveyshallinto (OSHA) tarjoaa yksityiskohtaisia ​​julkaisuja tarkastettavaksisuunnittelet varastosi turvallisuusaloitteita.

Järjestä varastoalueet ja käytävävälit

Varastointi on toinen avaintekijä, joka on otettava huomioon asettelussasi. Itse asiassa pakkausten ja laivojen (ja joidenkin kokoonpanotoimintojen) tehokas varastointialueiden järjestely on todennäköisesti tärkein huolenaihe.

Se, mitä säilytät, määrää, minkä tyyppistä varastointia sinun on suunniteltava asettelussasi, samoin kuin tilan, joka sinun on varattava varastotiloissa ja niiden ympärillä – kuten käytävien leveydet hyllyjen välillä ja vapaata tilaa tavaroiden siirtämistä varten varastoon ja sieltä pois.

Varaston varastointitarpeesi voivat olla monenlaisia, mukaan lukien:

 • Pienet kokoonpanotarvikkeet laatikoissa kevyille hyllyille
 • Lavat koneenosilla
 • Laatikot keräilyyn, pakkaamiseen ja lähetykseen
 • Ylivarastotuotteita
 • Raaka-aineet valmistukseen

Voit järjestää ne eri tavoilla, nimittäin:

 • Pysty varastointi:Pystysuoraan varastointiin on monia tapoja. Pinoamista käytetään yleisesti vain kiinteissä kuormissa, kuten maapuss*issa, ja jäykissä pakkauksissa, kuten pahvi- tai muovilaatikoissa.
 • Dynaaminen vs staattinen tallennus:Toinen tapa on erottaa suositut tuotteet ja tuotteet, jotka pysyvät hyllyillä pidempään. Suositut tuotteet siirretään dynaamiseen varastoalueeseen, kun taas vähemmän suositut tuotteet staattiselle alueelle.

Jos varastosuunnitelmiisi kuuluu pienten laatikoiden varastointi käsinkokoonpanossa tai pakkaamisessa ja laivauksessa käsissä pidettävät roskakorit tai pyörivät kärryt ovat kaikki mitä tarvitset varastoitujen tavaroiden varastointiin ja vetämiseen. Näissä tapauksissa hyllykäytävien on todennäköisesti vaihdettava välillä3,6" - 4" leveä.

Jos käytät lavanosturia tai trukkialavojen tai laitteiden siirtämiseen varastoalueillasi tarvitset runsaasti tilaa hyllyjen väliin tai muiden yksiköiden ympärille. Esimerkiksi:

 • Lavojen nostimettarvitsee käytävän vähimmäisleveyden4' - 5'liikkuaksesi hyllyjen välillä.
 • Haarukkatrukitvaativat käytävien leveyksiä11"-13", riippuen siitä, minkä tyyppistä trukkia aiot käyttää.

Ennen kuin käytät trukkeja varastotoiminnassasi, tarkista huolellisesti kaikki valmistajan suositukset hankkimistasi koneista. Lisäksi, ennen kuin käytät trukkia, tutustuOSHA:n trukin käyttöä koskevat säännötja noudata kaikkia velvoitteitatrukkien koulutusvaatimukset.

Älä unohda yläpuolella olevia tiloja.Useimpiin pieniin varastoihin mahtuu helposti 8 tuuman korkeita hyllyjä, kun taas suurempiin tiloihin mahtuu 12 tuuman tai sitä korkeampia hyllyjä.

Jos tarvitset ylivarastoalueita suuriin varastoostoihin tai materiaalivarastointiin, korkeat hyllyt ovat loistava tapa säilyttää varastosi lattiatilaa tuotantotoimintaa varten.

Vaihe 3: Valitse varastolaitteistosi

Varaston pohjaratkaisua suunniteltaessa otetaan huomioon säilytystilan koko ja tyyppi, hyllyt ja työtilat. Tavallisia varastoratkaisuja ovat lavatelineet, raskaat ja kevyet hyllyt, ulokehyllyt ja roskakorit.

Varastovarasto ja hyllyvaihtoehdot

Varastoinnin/hyllyn tyyppi

Paras:

Tavalliset koot ja tilaa varastoasettelussasi

Lavahylly

Keskipainon ja raskaan painon säilytystarpeet

4" syvä x 8" pitkä per yksikkö

Raskaat hyllyt

Kevyet ja keskipainoiset säilytystarpeet

3–4 tuumaa syvä x 6–8 tuumaa yksikköä kohden

Kevyt hyllyt

Kevyt säilytystarpeet

18" - 2" syvä x 4" pitkä yksikköä kohti

Ulokehyllyt ja erikoishyllyt

Erityinen säilytystila ylikokoisille tavaroille

Vaihtelee tarpeen mukaan

Säiliöt, laatikot ja suppilot

Irrallisten osien ja materiaalien säilytys

Vaihtelee, yleinen tila on lavan koko: 40" x 48"

Pienet osat ja kokoonpanoastiat

Pienten tavaroiden säilytys rajoitetussa tilassa

Ei mitään, käytetään yleensä hyllyissä, kärryissä ja/tai työasemissa

Voit ostaa säilytys- ja hyllyvaihtoehtoja jälleenmyyjältä tai myymälästäAli Baba-joka tarjoaa jyrkkiä alennuksia.Amazon,Home Depot, jaLowenovat hyviä vaihtoehtoja pienille määrille. Myös käytetyt laitteet ovat vaihtoehto.

Tässä on selitys siitä, milloin kutakin näistä suosituista laitevaihtoehdoista tulee käyttää:

Paras:Keskipainoiset ja raskaat säilytystarpeet, kuten pakatut varastot, työmateriaalit ja valmiit tavarat
Hinnoittelu:Odottaa maksavan 120–350 dollaria sarjaa kohden uudesta, raskaasta varastohyllystä

Lavatelineet kootaan käyttämällä päätyyksiköitä nimeltäpystysuorat, säädettävät poikkipalkit nskiskot, ja raskaat lastulevy- tai metallilankaritilähyllyt nimeltäänkannet. Voit koota useita hyllyjä tai vain muutaman jokaiseen yksikköön.

Lavahyllytvoiolla vapaasti seisovia, vaikka ne on suunniteltu liitettäväksi toisiinsa pitkiä hyllyjä varten. Tällä tavalla käytettynä se on kustannustehokkain hyllyratkaisu suurille varaston varastoalueille.

Paras:Kevyet ja keskipainoiset varastotilat pienemmissä varastoissa, varastotiloissa ja autotalleissa
Hinnoittelu:Odottaa maksavansa 75–200 dollaria uudesta HD-hyllystä

Heavy duty (HD) -hyllyt ovat lavatelineen pikkuveli. Nimi on hieman harhaanjohtava, sillä lavatelineet kestävät yleensä enemmän painoa kuin HD-hyllyt. Kiinnitä huomiota ostamiesi hyllyjen painoluokitukseen; Turvallisuussyistä on tärkeää noudattaa hyllyn valmistajan antamia painomääräyksiä.

Paras:Autotallit, pienet vähittäiskaupan varastotilat ja asuinvarastot, kuten kodinhoito- tai askarteluhuoneet (pienyritykset tai yhden miehen yritykset, harrastus- tai sivutouhu)
Hinnoittelu:Odottaa maksavan 40–100 dollaria hyllyyksikköä kohden

Kevyiden (LD) hyllyjen merkittävä etu on, että useimmissa yksiköissä on viisi tai kuusi säädettävää hyllyä, mikä antaa sinulle hyödyllistä monipuolisuutta, jos säilytät erilaisia ​​erikokoisia esineitä. Kevyet hyllyt toimivat hyvin pinottujen osasäiliöiden kanssa (käsitelty alla) pienten tavaroiden ja kokoonpanoosien säilyttämiseen.

Huomaa kuitenkin, että jos haluat maksimoida varastosi korkeuden saadaksesi lisää säilytystilaa, et voi tehdä sitä LD-hyllyillä, koska nämä yksiköt ovat yleensä vain 6–7 tuumaa korkeita.

Paras:Erityinen säilytystila ylikokoisille tavaroille

Hinnoittelu:Mukautettu tarjous

Ulokehyllyt pystyvät käsittelemään putkien, puutavaran, paneelien ja ylimitoitettujen materiaalien säilytystarpeesi. Koot ja kustannukset vaihtelevat tarpeen ja varastoidun materiaalin tyypin mukaan, joten sinun on otettava yhteyttä käytetyn varaston jälleenmyyjään tai verkkomyyjiin, kuten Alibaba tai Shelving.com, saadaksesi tarjous varastostasi.

Paras:Irtonaisten materiaalien varastointi ja kuljettaminen, usein mukana kokoonpanotoiminnassa

Hinnoittelu:Odottaa maksavansa 100–200 dollaria laatikon kaliiperista

Varastokaliiperi (metalli ja raskas muovi) laatikot, suppilot ja tynnyrit ovat yleisiä valmistus- ja kokoonpanotoiminnassa. Ne ovat astioita, joita käytetään materiaalien varastointiin, kuljettamiseen ja tyhjentämiseen. Useimmat yritykset siirtävät näitä kuormalavoilla lavanostureilla, mutta jotkin säiliöt ja suppilot ovat pyörillä. Voit ostaa niitä eri kokoisina ja eri materiaaleina, joihin mahtuu painaviakin esineitä.

Paras:Pienet, löysät asennusosat pakkaamista varten

Hinnoittelu:Pienet osat ja kokoonpanoastiat maksavat yleensä 1–10 dollaria

Pienet osat ja kokoonpanoastiat ovat yleensä käteviä ja pinottavia, joten ne sopivat ihanteellisesti pienten tavaroiden säilyttämiseen kaikenlaisia ​​tarpeita varten – mukaan lukien materiaalit valmistusta varten, osat kokoonpanoa varten sekä pienet tavarat pakkaamiseen ja lähetykseen. Lisäksi niiden helppopääsyinen muotoilu tekee niistä tehokkaan vaihtoehdon pienten tavaroiden varastointiin suljetuissa laatikoissa, ja ne voidaan helposti värikoodata.

Työtilan varustevaihtoehdot

Varastoyksiköiden lisäksi varastosi saattaa tarvita työaluelaitteita. Tässä on useita vaihtoehtoja:

Työtilan laitteiden tyyppi

Paras:

Varastotilan suunnittelussa sallitut yleiset koot

Monikäyttöiset pöydät ja työpöydät

Valmistus, kokoonpano, keräily ja pakkaus

Vaihtelee. Yleiset koot ovat 3 tuumaa syvä x 5 tuumaa - 8 tuumaa pitkä

Erikoisvalmistuksen kokoonpanoasemat

Valmistus- ja kokoonpanotarpeet

Vaihtelee. Yleiset koot ovat 2–3 tuumaa syviä x 5–8 tuumaa pitkiä

Omat pakkausasemat

Päivittäiset toimitustarpeet

Yleinen koko on 3" syvä x 6" - 8" pitkä

Lavojen pakkaus rahtivaaka-asema

Toiminnot kuljettavat kuorma-autorahtia säännöllisesti

4' x 4' tai 4' syvä x 6' pitkä

Erillinen lähetysasemapöytä

Toimii pakettien kuljetus säännöllisesti

Vaihtelee. Yleiset koot ovat 3 tuumaa syvä x 5 tuumaa - 8 tuumaa pitkä

Varaston layoutsuunnittelun suunnittelu vuonna 2023: vaiheet + esimerkkejä (5)

Varastopakkausasema, jota käytetään yleisesti verkkokaupassa (Lähde: Cisco-Eagle)

Et ehkä tarvitse kaikkia yllä olevassa taulukossa lueteltuja laitteita, mutta muista harkita huolellisesti, mitä eri työpisteitä tarvitset varastossasi ja minkä tyyppisiä pöytiä tai laitteita tarvitaan, jotta asemat toimivat tehokkaasti.

Materiaalinkäsittelylaitteiden vaihtoehdot

Sinun tulee myös miettiä, miten siirrät varastosi ja materiaalit ympäriinsä ja varmistat kuljetukseen tarvittavat välineet.

Suosittuja vaihtoehtoja ovat:

Logistiikkalaitteiden tyyppi

Paras:

Varastotilan suunnittelussa sallitut yleiset koot

Varastokärryt ja lavanosturit

Toiminnot, jotka siirtävät tavaroita varaston sisällä

Varaa noin 3 tuumaa leveä x 5 tuumaa pitkä varastointia varten

Pyörivät portaat

Toiminnot, jotka varastoivat tilavuusvarastoa yli 8 tuuman korkeille hyllyille

Noin 4" leveä x 8" pitkä

Kuljettimet

Toiminnot, jotka suorittavat kevyttä kokoonpanoa

Vaihtelee, 18" x 30" leveys ja pituudet 2" - 24" ovat yleisiä

Haarukkatrukit

Toimenpiteet, joissa siirretään raskaita kuormia varastossa

Noin 11’–13’ käytävän välys

Vaihe 4: Käytä tehokkaita liikennevirtastrategioita

Nyt kun sinulla on käsitys siitä, minkä tyyppisiä laitteita ja säilytysratkaisuja käytät varastossasi, ja tiedät, mihin kaikki mahtuu asetteluun, on aika nollata yksityiskohtainen kaavio. Varastokaavion tavoitteena on järjestää jokainen elementti tehokkaaksi, tuottavuutta lisääväksi liikennevirraksi.

Ajattele toimintaasi tutkimalla seuraavia varaston käyttötarpeita:

 • Mieti, kuinka paljon aikaa sinä ja työntekijäsi vietät varastosi eri paikoissa.
 • Päätä, minkä osien ympärille – valmistuslaitteet, varastotilat tai työpöydät – suurin osa työstä keskittyy.
 • Tutustu erilaisiin tarpeisiisi, joita sinulla ja työntekijöilläsi on koskien liikkumista varaston sisällä, miten tavarat kerätään eri varastopaikoista ja mitä tuotteita on pidettävä käden ulottuvilla päivittäisten tehtävien suorittamiseksi.

Varaston asennusprojektin esimerkkejä

Tässä on joitain varastokokoonpanoja, joissa otetaan huomioon hyvin suunnitellun pohjaratkaisun toiminnalliset elementit:

Käytävän kuvio

Varaston layoutsuunnittelun suunnittelu vuonna 2023: vaiheet + esimerkkejä (6)

 • Vilkkain tuotantoalue – pakkausalue – sijaitsee keskeisellä paikalla varastohyllyjen välissä, ja sinne kulkee suoraan kaksi käytävää.
 • Tämän varaston pohjaratkaisun ansiosta henkilökunta pääsee nopeasti käsiksi tai "poimimaan" tuotetta pakkauspöytien molemmilta puolilta. Jokaiselle työntekijälle on määritetty erityinen osio poimittavaksi ja ylläpidettäväksi, mikä estää heitä törmäämästä toisiinsa.
 • Varastovarastoalueet maksimoidaan käyttämällä 12 tuumaa korkeaa lavatelinettä, joka mahdollistaa runsaasti ylivarastotilaa ylemmille hyllyille – päivittäisten työnkulkujen ulkopuolella.
 • Käsilaukkuja ja pikkukärryjä käytetään varastojen täydentämiseen ja tilausten keräilyyn hyllyjen välillä.
 • Hyllyjä ei käytetä päätyseiniä vasten. Sen sijaan tämän varaston kehällä on 2 tuuman syviä hyllyjä pienempiä tavaroita varten, jolloin keräilijät voivat siirtyä käytävältä toiselle ilman perääntymistä ja poimia pieniä tavaroita matkan varrelta tarpeen mukaan.

Pakkaaminen ja toimitus työtila

Varaston layoutsuunnittelun suunnittelu vuonna 2023: vaiheet + esimerkkejä (7)

 • Keskipakkausalueella (B) varaston pohjaratkaisu sisältää 8’ ja 6’ apupöydät, joita voidaan siirtää ja järjestää uudelleen pakkaustarpeiden mukaan.
 • Tässä varaston asettelukuviossa onkuljetuslaatikot ja pakkausmateriaalithelposti ulottuvilla pakkauspöydiltä. Kun paketit on pakattu, ne siirretään nopeasti läheisen kuljetusaseman pöydälle punnitusta, sinetöintiä ja etiketöintiä varten.Jos aiot lähettää päivittäin, tilan varaaminen erilliselle lähetysasemalle säästää todella aikaa.

Runsaat vastaanotto- ja toimitusalueet

Varaston layoutsuunnittelun suunnittelu vuonna 2023: vaiheet + esimerkkejä (8)

 • Tässä mallissa on runsaasti tilaa lähetystä ja vastaanottoa varten suurten kattoovien (C) ansiosta.
 • On välttämätöntä jättää tilaa vastaanotettujen varastojen säilyttämiselle ennen purkamista. Lisäksi on hyödyllistä pitää saamiset erillään päivittäisistä lähtevistä paketeista, jotta vältetään sekaannukset ja rahdinkuljettajan noutovirheet.

Varastolaitteiden varastointi

Varaston layoutsuunnittelun suunnittelu vuonna 2023: vaiheet + esimerkkejä (9)

 • Tämä varastorakenne käyttää kahta liikkuvaa portaikkoa suuren määrän kevyitä ylivarastolaatikoita turvallisesti säilyttää ja noutaa sen 12 tuuman hyllyiltä.
 • Koska rullaportaat vievät varastotilaa, on niiden varastointi huomioitava varaston suunnittelussa. Vastaanotto- ja lähetysalueiden läheisyydessä (D) merkityt tilat varastoivat liikkuvat portaat.
 • Jos aiot käyttää korkeita hyllyjä varastossasi, muista kehittää tapa päästäksesi käsiksi yläpuolella oleviin tuotteisiin turvallisesti. Tässä esimerkissä rullaportaat toimivat hienosti. Muissa varastoissa tarvitaan painavampia laitteita, kuten trukkeja, kuljettamaan ja päästämään yläpuolella varastoituihin tavaroihin.

Vaihe 5: Testaa varaston liikennesuunnitelmasi

Viimeinen vaihe ennen laitteiden, hyllyjen ja pöytien asentamista on testata varastosi liikennesuunnitelma. Mittaa tätä varten tila ja kiinnitä maalarinteippi lattialle pääyksiköidesi sijainnin merkitsemiseksi – olivatpa ne sitten laitteita, pöytiä tai hyllyjä. Sinun ei tarvitse tehdä tätä jokaiselle kappaleelle, mutta on tärkeää jäljitellä tärkeimmät työnkulku- ja tuotantoaluealueet.

Kulje sitten tilassa ikään kuin suorittaisit tärkeitä tehtäviä, jotka suoritetaan varastossa:

 • Harjoittele työtehtävien suorittamista:Kanna laatikoita, työkaluja tai materiaaleja samalla kun testaat varastosuunnitteluasi. Varmista, että sinulla on riittävästi tilaa kaikkiin suuntiin. Pyöritä kärryjä tai kuormalavojen tunkkeja varaston läpi varmistaaksesi, että tuotteet liikkuvat helposti suunnitellulla reitillä – myös raskaasti lastattuna.
 • Pyydä työntekijät testaamaan pohjapiirroksiasi:Jos sinulla on työntekijöitä, ota heidät mukaan työprosesseihin. Jos sinulla ei ole työntekijöitä, pyydä perhettä tai ystäviä auttamaan roolipeleissä tärkeissä varastotoiminnoissa. Varmista, että henkilöstölläsi on riittävästi tilaa suorittaa tehtävät, jotka heidän tulee suorittaa.
 • Tarkista vaikeasti muutettavat asettelualueet useita kertoja:Jos varastossasi on suuria tiloja, joihin mahtuu raskaita laitteita tai suuria hyllyyksiköitä, testaa nämä alueet useita kertoja. On paljon parempi tehdä liikennevirtojen korjauksia tässä vaiheessa (mutta muutoksia voidaan tehdä helposti) kuin siirtää raskaita kalusteita ja laitteita asennuksen jälkeen.

Tavalliset varaston asettelumallit

Varastossa on muutamia perus- ja vakiopohjapiirroksia – U-muotoinen, I-muotoinen ja L-muotoinen.

1. U-muotoinen muotoilu

Paras: Kaiken kokoiseen varastoon

Varaston layoutsuunnittelun suunnittelu vuonna 2023: vaiheet + esimerkkejä (10)

Puoliympyrän muotoisessa U-muotoisessa suunnitteluideassa on yleensä lastaus- ja kuljetusalueet vierekkäin. Vastaanottoalue on yleensä lastaus- ja keräilyalueen takana (lähetyksen takana).

Varastoalue täyttää varaston takaosan. Suosituimmat tuotteet sijoitetaan vähemmän suosittujen väliin (U-muodon keskelle).

2. I-muotoinen muotoilu

Paras: Suurivolyymivarastoihin

Tämän tyyppisessä varaston pohjaratkaisussa on lastaus- ja purkualue sekä lähetysalue molemmissa päissä, ja varastotila on merkitty keskelle.

3. L-muotoinen muotoilu

Paras: Pienille ja keskikokoisille varastoille

Varaston layoutsuunnittelun suunnittelu vuonna 2023: vaiheet + esimerkkejä (11)

Liikennevirta on muotoiltu L-kirjaimen muotoiseksi tässä suunnitteluasetelmassa. Kuormaus- ja vastaanottoalueet on sijoitettu toiselle puolelle, kun taas lähetys- ja keräilyalueet ovat viereisellä puolella. Muut alueet ovat täynnä tuotevarastoa.

Bottom Line

Valmistuksesta ja kokoonpanostatilauksen toimitus ja toimitus, tehokas varaston suunnittelu auttaa minimoimaan kustannukset ja maksimoimaan tuottavuuden.

Tehokas varastosuunnittelu alkaa tarpeidesi tunnistamisesta – mukaan lukien varastossasi suoritettavat tehtävät ja niitä parhaiten tukevat laitteet. Kun käytät aikaa ja vaivaa tehokkaan varaston luomiseen, säästät aikaa, rahaa ja vaivaa tulevina vuosina.

Jos oman toimipisteesi ylläpitäminen ei maksa kustannuksia, voit ulkoistaa varastosi kolmannen osapuolen toimituspalveluntarjoajalle, jolla on erikoistunut infrastruktuuri.Tämä vaihtoehto on taloudellisempimonille startup-yrityksille, pienille yrityksille ja kasvaville verkkokauppatoiminnoille.

ShipBob on pienyritysten toimituspalvelu, jolla on valtakunnallinen 13 toimipisteen varastoverkosto. Pyydä ilmainen tarjous jo tänään.

Vieraile ShipBobissa

Varaston layoutsuunnittelun suunnittelu vuonna 2023: vaiheet + esimerkkejä (2024)

FAQs

Miten tehtaassa kannattaa kehittää Layoutia? ›

Tuotannon layoutia kehitettäessä hyvä lähtökohta on piirtää auki tuotannon nykyiset materiaalivirrat sekä ihmisten liikkeet (n.s spagettikaavio joka kuvaa materiaalin ja ihmisten liikettä). Käytännössä hyväksi havaittu analyysikeino on rakentaa kolmiulotteisia pienoismalleja layout-vaihtoehdoista.

Mitä on tuotannon suunnittelu? ›

Tuotannonsuunnittelun tavoitteena on suunnitella ja ohjata asiakastarpeeseen pohjautuen materiaalien ja kapasiteettien tarpeita, jotta tuotanto voisi tehokkaasti ja laadukkaasti tyydyttää asiakkaan tarpeet ja saavuttaa muut tavoitteensa osana yrityksen toimintaa.

Mikä on Tuotantostrategia? ›

Tuotannon päivittäistä toimintaa ja tehtäviä valintoja ohjaa tuotantostrategia. Tuotantostrategia on osa yrityksen liiketoimintastrategiaa. Tuotantostrategian tulisi tukea liiketoimintastrategiaa ja olla sopusoinnussa muiden toiminnallisten strategioiden kuten markkinointistrategian kanssa.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated:

Views: 5933

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.